Peter Stano: Spremni da organizujemo sastanak na visokom nivou, kada Vučić i Kurti potvrde 1foto: Prinstcreen/YouTube/ European Commission

Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je danas da je najvažniji korak deeskalacija situacije na Kosovu, a da će specijalni izaslanici EU i Sjedinjenih Država (SAD) Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar danas i sutra tu poruku još jednom preneti sagovornicima u Prištini i Beogradu.

Stano je, na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da će Lajčak i Eskobar preneti Srbiji i Kosovu poruke o neophodnosti deesklacije situacije, kako bi se potom preduzeli koraci ka pronalaženju održivog rešenja.

To je platforma za dijalog pod okriljem EU, a mi smo spremni da organizujemo sastanak na visokom nivou, kada se stvore uslovi i predsednik Alekandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti potvrde, rekao je Stano.

On je ponovio da je Lajčak popodne u Prištini, a sutra u Beogradu i da će po povratku izvestiti visokog predstavnika EU Đosepa Borelja, a Borelj 27 država članice koje će odlučiti o budućim koracima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari