Petković: Kurti obmanjuje javnost, nema rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je danas da nema nikakvih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i ocenio da svojim komentarima kosovski premiejr Aljbin Kurti obmanjuje javnost.

„Krajnje je vreme da Aljbin Kurti prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine“, naglasio je Petković u pisanoj izjavi.

Petković ističe da Kurtija „na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a poslednji u nizu je portpatol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi veštački rokovi ne postoje u realnosti“.

„Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu“, naveo je Petković, ocenivši da ostali rokovi „postoje samo u Kurtijevoj glavi“.

Petković je poručio da Kurti uzalud sanja „kako će Beograd da prizna deo svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari