Petković objavio na Instagramu o čemu je razgovarao sa Lajčakom 1Printskrin Instagram/Petar Petković

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković napisao je danas na Instagramu da je specijalnom predstavniku Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku preneo da Beograd neće povlačiti poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu.

Petković je naveo da je sa Lajčakom razgovarao o novoj rundi dijaloga u Briselu, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, „sa posebnim osvrtom na tenzije koje kosovski premijer Aljbin Kurti podiže u četiri opštine na severu“.

„Izrazio sam zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine, kao i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu Kosova, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za Zajednice srpskih opština“, napisao je Petković.

„Beograd niti želi, niti povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu, već će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti, a jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji“, zaključio je Petković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели др Петар Петковић (@petarpetkovic.kim)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari