Petković: Priština svojim nerazumnim akcijama čini sve da dovede do eskalacije situacije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas u razvoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom Beograd ne želi i ne povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzije i nove krize na terenu.

Petković je istakao da Priština svojim nerazumnim i jednostranim akcijama čini sve da dovede do eskalacije situacije, posebno na severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Kancelarije.

„Beograd će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti i jedina odgovornost za izazivanje kriza je na Prištini“, upozorio je Petković i dodao da Beograd očekuje da međunarodna zajednica uradi svoj deo posla i privoli Prištinu na kompromis i konstruktivan dijalog, umesto što donosi jednostrane destruktivne odluke.

Petković je istakao da umesto poštovanja sporazuma i formiranja ZSO, Priština nastavlja da grubo krši sporazume, među kojima su i sporazumi o slobodi kretanja i zvaničnim posetama, a upoznao je Lajčaka da Priština onemogućava snabdevanje lekovima srpskih sredina, suprotno utvrđenoj praksi i dogovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari