Petković razgovarao sa nemačkim šefom Odeljenja za Zapadni Balkan 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Odeljenja za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Nilsom Peterom Fon Redekerom.

Petković je na sastanku, kome je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anka Konrad, rekao da je neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na Kosovu i da se što hitnije formira Zajednica srpskih opština (ZSO) na temelju sporazuma iz 2013. i 2015. godine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Uprkos krizama, koje se na Kosovu i Metohiji svakodnevno umnožavaju, Beograd ostaje opredeljen za dijalog sa Prištinom, smatrajući da je to jedini način da se spreči eskalacija međunacionalnih tenzija i sačuva mir“, rekao je Petković.

On je dodao da odbijanje građanske inicijative za smenu gradonačelnika u opštinama na severu Kosova i legitimisanje građana od strane policije tom prilkom, hapšenja i svakodnevno nasilje koje prištinski režim sprovodi stvaraju nove tenzije u pokrajini, koje Beograd nikako ne želi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari