Petković: Sednica Odbora za KiM danas pokazala da opoziciju ne interesuje Kosovo 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je deo opozicije na današnjoj sednici Odbora za KiM divljao, nasilno se ponašao i napustio sednicu, prenosi TV Most.

Petković koji je, kako je rekao, došao na sednicu Odbora za KiM da predstavi izveštaj te Kancelarije, kao i sve ono o čemu se razgovaralo u Briselu i Ohridu, u tom smislu je naveo lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, predsednicu Srpske stranke Zavetnici Milicu Đurđević Stamenkovski, kao i poslanike Narodne stranke, dok se, kaže, poslanici Novog DSS-a nisu ni pojavili na sednici Odbora.

„Prisustvovali smo novom nasilnom ponašanju i divljanju predstavnika opozicije na sednici odbora za KiM. Došao sam da na sednici odbora poslanicima predstavim izveštaj Kancelarije za KiM i sve ono o čemu smo razgovarali I tokom poslednje runde dijaloga u Briselu, ali i o svim važnim stvarima, uključujući I EU predlog i aneks, odnosno dokument o impelemantaciji o kome smo razgovarali u Ohridu“, rekao je Petković novinarima u pauzi sednice Odbora za KiM.

Kako kaže, sve je imao spremno u rukama da razgovara otvoreno i da odgovara na sva pitanja članova odbora za KiM.

„Nije prošlo pet minuta od početka sednice, još Drecun kao predsednik Odbora nije ni otvorio sednicu, odmah je krenuo Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, Jeremićevi poslanici da urlaju, da vređaju, da nadglasavaju Drecuna, da ustaju, da prave haos tražeći nekakvu dopunu dnevnog reda, a sve da bi ponovili scenario sa posebne sednice o KiM“, rekao je Petković.

On je podsetio da su na toj posebnoj sednici, kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, iz istih političkih organizacija, tvrdi, želeli da izazovu nasilje i potpuni haos.

„Te predstavnike opozicije ne interesuje niti tema KiM, šta se pregovara u Briselu, niti srpski narod na KiM“, rekao je Petković i dodao da su danas „razobličene sve laži Boška Obradovića, Milice Đurđević Stamenkovski i poslanika Narodne stranke“.

Petković kaže da je opoziciji smetalo to što je sednica zatvorena za javnost, te upitao da li treba da otkriva planove Beograda Aljbinu Kurtiju.

„Je l’ treba da ugrozim živote našilh ljudi na KiM? Vidite svakoga dana šta se dešava i na koji način sve Priština pokušava da protera Srbe sa KiM“, rekao je Petković.

Petković je rekao da je tu da odgovori na sva pitanja, te ponovio da se nikada neće dozvoliti da Kosovo postane član UN.

„I zato što nam je čista savest i zato što se danonoćno borimo i pripremamo za svaki sastanak, ja smem svakog da pogledam u lice i kažem ono što radim i na koji način se sve predsednik Aleksandar Vučić bori da zaštiti ovu zemlju, da sačuva miri stabilnost i ustavni poredak“, istakao je Petković.

Petković smatra da je razlog za takvo ponašanje opozicije taj što im je, kaže, pokvario planove.

„Stamenkovski je tražila da se po hitnom postupku sazove sednica odbora. Ja sam se odmah odazvao pozivu Milovana Drecuna i došao sa svim papirima, a kad sam se pojavio očigledno je da su bili u čudu“, rekao je Petković i dodao da je opozicija još ranije sazvala konferenciju za novinare na kojoj je želela da priča kako se ne razgovara o Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari