Petković: Srbi od Kurtija očekuju oslobađanje uhapšenih sunarodnika, a ne tik-tok klipove 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da Srbi sa Kosova i Metohije očekuju od Aljbina Kurtija oslobađanje uhapšenih sunarodnika i povlačenje specijalne policije i „nelegitimnih“ gradonačelnika sa severa pokrajine a ne kako je rekao, „tik-tok klipove i priče za malu decu“.

Prethodno je kosovski premijer u video poruci upućenoj Srbima rekao da je za srpsku zajednicu na Kosovu „urađeno mnogo“, poput kako je rekao, obnove manastira, i pozvao ih da sa ostalim građanima „zajedno krenu u bolju budućnost“

„Jedina poruka koju Srbi na Кosovu i Metohiji odmah očekuju od Prištine jeste oslobađanje na pravdi Boga otetih i mučenih sunarodnika iz Kurtijevih kazamata. Srbi od Kurtija zatim očekuju i naredbu o povlačenju specijalnih okupatorskih policijskih snaga i nelegitimnih i nametnutih funkcionera lokalne vlasti sa severa pokrajine“, naveo je Petković a prenela Kancelarija.

Dodao je da bi posle toga „svi pozdravili i kažnjavanje odgovornih za prebijanja i ranjavanja Srba i poruku da Priština odustaje od tvrdoglavog blokiranja formiranja Zajednice srpskih opština“.

„To je ono što Srbi očekuju od osvedočenog srbomrsca i anarho-fašiste Aljbina Кurtija, a ne tik-tok klipove i priče za malu decu. To bi bili jedini prihvatljivi dokazi da je Kurti spreman da menja svoj odnos prema srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, a sve ostalo je samo igrokaz za međunarodnu zajednicu“, ocenio je direktor Kancelarije.

Ocenio je da je „vrhunac beščašća u Kurtijevoj najnovijoj propagandnoj poruci“ pominjanje srpskih manastira na Kosovu i Metohiji.

„Kao da su svi lobotomirani i ne sećaju se da je upravo Kurtijeva ideologija mržnje uništila više od 150 crkava i manastira na Кosovu i Metohiji, i da manastiru Visoki Dečani Kurti i njegovi ekstremisti odbijaju da vrate otetu zemlju“, dodao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari