Petković: Srpski narod je najbolje ocenio katastrofalni odnos Miloša Jovanovića prema KiM 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Član Predsedništva SNS Petar Petković je, povodom izjave predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanović da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „mora da odgovara za potpisivanje francusko-nemačkog predloga“, upitao kako Vučić da odgovara za nešto što nije potpisao, i naveo da je to prosto pitanje koje treba postaviti novom Đilsovom portparolu Jovanoviću koji mu se, kako ističe, svesrdno nudi za koalicije iz računa, a sve preko leđa Srba sa Kosova.

Petković u saopštenju ističe da takvo “neznanje” i manipulisanje javnosti nisu svojstveni profesoru fakulteta, stoga je očigledno reč o svesnom obmanjivanju i izvrtanju činjenica zarad političke koristi i napada na  Vučića.

„Međutim, jefitini pokušaji dezavuisanja građana Srbije po pitanju KiM neće proći, jer naš narod dobro zna da je glas za Miloša Jovanovića glas za Dragana Đilasa koji je besramno predlagao iseljavanje Srba sa KiM“, poručio je Petković.

Podsetio je da je na posebnoj sednici Narodne skupštine na temu Kosova Vučić  nebrojeno puta ponovio da ne dolazi u obzir priznanje i članstvo Kosova u sistem UN.

„Ali to pripadnika Đilasove šeste kolone ne sprečava da dobro poznatim lažima, putem tajkunskih medija i to dok je naša država pod udarima spolja, narušava srpsko jedinstvo i nastoje da slabe našu pregovaračku poziciju. Jedini koji bi trebalo da snose odgovornost pred građanima Srbije na sledećim izborima su oni koji su do 2012. godine najzaslužniji za potpisivanje jezivih sporazuma koji su išli na ruku Albancima u Prištini, ali i za ekonomski krah srpske države koji je doveo do uništavanja srpskog faktora na Balkanu. Srpski narod na KiM najbolje je ocenio katastrofalni odnos Miloša Jovanovića prema KiM, te je shodno tome ostao bez odbora i bez bilo kakve podrške u našoj južnoj pokrajini“, smatra Petković.

Petković navodi da narod dobro zna da jedino Aleksandar Vučić može da garantuje da će sačuvati Srbiju od antidržavnih rasipnika.

„Kao i da ćemo sačuvati KiM u sastavu države Srbije, što potkrepljuju i rezultati u vidu 28 zemalja koje su isključivo zahvaljujući Vučiću povukle priznanje lažne države“, dodaje Petković.

Petkovićeva reakcija usledila je nakon izjave predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanović, koji je kazo da će “ zbog prihvatanja secesije Kosova i Metohije, kroz francusko-nemački sporazum, predsednik Srbije Aleksandar Vučić krivično-pravno odgovarati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari