Petković: Upad ROSU u prodavnice u Štrpcu novi pokušaj zastrašivanja Srba 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Današnji upad naoružanih pripadnika jedinice ROSU i Carine Kosova u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja Srba, ocenio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je naveo da su oko podneva pripadnici kosovske policije i Carine blokirali tri prodavnice, što je po njegovim rečima, četvrti put za nekoliko meseci da „Aljbin Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama“.

„U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez. Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima“, naveo je Petković a prenela Kancelarija.

Dodao je da će država Srbija „nastaviti da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način“ što kako je rekao, Kurti ne može da spreči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari