Plan Šolca i Makrona u 13 tačaka: Određena godina do kada se očekuje da Srbija prizna Kosovo kao preduslov za članstvo u EU

Ostavite komentar


  1. Da budemo na kolenima i ponizeni da bi Makron,Solc i Kurti slavili. Nikada pa i po cenu sankcija .

  2. Kada neko nije normalan.
    Frsncuska odmah da da nezavisnost Korzici i Bretanji a da se pripremi za Normandiju!

  3. Jednom donešeno, priznanje se ne može više nikada opozvati. Finansijska pomoć i priznanje regionalnog uticaja su već nešto drugo, i mogu nestati pre nego što su i započete.

  4. Po ovome Srbija dobija gomilu laznih obecanja koje slusamo od 5 oktobra 2000 a zvanicno nas EU laze od sastanka u Solunu 2003.

  5. Bombardovali 1999-e otimaju deo teritorije, zasto traze da Srbija prizna nezavisnost. Agresorski licemeri sami sebi skacu u stomak. Sto ne udare na Rusiju ?

  6. Srbiji finansijska pomoć i biće priznata kao „regionalna sila“ tzv Zapadnog Balkana, ako prihvati nezavisnost svoje pokrajine! U Evropi, nikada u istoriji, njedna državala nije prodavala teritoriju! Možda će “ vučićeva “ Srbija prekršiti to pravlo i to za maglovita obećanja?!

  7. Znači, da Srbija prizna Srbiju, i da za deset godina, Srbija udje u Eu bez plina..? Hahahaha…

  8. ko je sila ne treba mu priznanje, to mu dodje samo po sebi. a priznanje kosova da biste priznali srbiju kao regionalnu silu – pa smesni ste!

  9. Колико сам схватио треба да дамо све и што траже и што ће тражити а добијамо ништа а можда добијемо нешто за деценију ,две ако будемо добри тј извршавамо све будуће захтеве и налоге.

  10. Čitam i ne verujem. Srbija da prizna Kosovo ( strateška, istorijska odluka) a za uzvrat bi bila prepoznata kao regionalna sila (prazno ništa) jer je daleko od prijema u EU. Povraća mi se od vrlog novog sveta …

  11. Srbija da prihvati sve poraze , a šta će nam još pokušati oteti ,. To niko ne zna , pa će nas proglasiti velikom silom . E to je komedija , velika sila , a drugi nam komadanju zemlju i komanduju šta treba da uradi o .

  12. Znači EU želi od Srbije da napravi novu Albaniju za vreme Envera Hodže? Mislim da Vučić treba da pokrene potpunu obustavu ulaska u EU i prekid pregovora jer ove ultimatume teško ko bi prihvatio.

  13. Оде ЗСО у историју, као и Бриселски споразум, који више није интересантан зато што је Приштина добила све што је могла да добије по споразуму.

  14. Нема признања косова, то је део Србије и нека гледају у своје може и њима да се тражи признање неке територије. А за десет година може свашта да буде.

  15. Ovo je najgori predlog do sada. Tipično licemerstvo Zapada, koji rade samo u svom interesu.

  16. Vazi, narocito ono oko pet drzava EU koje nisu priznale KiM. Prilicno glup plan, narocito sto nista ne ide u prilog Srbije, nego se samo krsi medjunarodno pravo i otima teritorija suverene i priznate drzave.

  17. Treba zaboraviti na EU jer to je samo sargarepa na stapu. Ionako EU nece opstati duze od 5 godina. 90% Srba ce pre jesti koru hleba dnevno nego pristati na ovu nebulozu.

  18. ZSO opet na dugačkom štapu. Lipši magarče do zelene trave, a Briselski sporazum pujpike ne važi. Uvredljiv predlog

  19. I posle se čude što više od 50% stanovnika ne želi u licemernu EU. Čuj, Kosovo dobija priznanje nezavisnosti, a Srbija „priznanje sile“. Ovi ljudi su definitivno pukli.

  20. Kakva jadna ekipa na čelu EU. Dozvoljavaju da ih Vučić zamajava ,godinama I ne vide da ovde nikoga ni ne zanima EU. Pare su dobrodošle I retorički smo na dobrom putu a u stvarnosti su samo za EU oni koji odu u nju.

  21. … i sve će evropske dnevne i nedeljne novine da objave da je Srbija „regionalna sila“ jel da? Super!!!

  22. Kako Srbiju da prime u EU, kada nema institucije države? Ima samo vladar, vlastela, sveštenstvo i raja. Feudalizam.

  23. Ne treba nam članstvo u EU koja vodi krstaški rat protiv Rusije. Hajdemo na referendum o tome. Demokratija. Ubeđen sam da će oko 80% građana Srbije izjasniti protiv čkanstva u EU. Daleko im kuća.

  24. Nikad Srbija neće priznati lažnu državu nikada!!! Poklanjanje svoje teritorije nemojte tuđe!

  25. Lazete nas gospodo iz EU…..posledice svega toga su ove gomile rusofila i moralnih nakaza na vlasti. Ali vas bas briga, furate svoj birokratski fazon.

  26. Ovo sve primeniti i na Dombas, Herson, Krim, Zaporozje, Juznu Osetiju, Abhaziju, Severni Kipar, Kataloniji RS

  27. Neka Makron i Solc dele svoje zemlj a nas nek ostave na miru evo recimo da Francuska da 15%svoje teritorije Holandiji a Nemacka 15%svoje teritorije Svajcarskoj pa da se to sve potpise u paketu..

  28. Znači, još 10 godina će podržavati ovog autokratu na vlasti, da bi održao dato obećanje ??!! A do tad, svi mi koji nismo SNS, da pocrkamo ??!!??

  29. Kakav „Plan Solca i Makrona“, nemoj da ste smesni. Obicno spinovanje nekakvih albanskih novina. Fali samo muzicka zelja da se ispuni.

  30. Srbija će dobiti nešto malo naštampanih para i opet gomilu obaćanja. Nije Srbija na prodaju. To se odnosi na one glupane i ove naše glupane. Prepoznadoste li se?

  31. Добили смо датум!!!
    Коначно! Честитам!…

  32. Ova dvojica ne mogu ništa pametno smisliti, tu trebaju da ućestvuju resorni strućnjaci zainteresovanih država!

  33. „Znači, još 10 godina će podržavati ovog autokratu na vlasti, da bi održao dato obećanje ??!! A do tad, svi mi koji nismo SNS, da pocrkamo ??!!??“
    Да неће ови из Европе да вам заврћу руке да гласате за Вучића?! Шта вам, бре, раде?!…

  34. Не треба да дамо! Па макар прошло опет 500 година као са Турцима! Било и остаје наше!!!

  35. Neverovatna kolicina gluposti.Srbija bi trebala da trazi odstetu za sve sto su nam nemci,francuzi,englezi i ameri uradili od 2 svetskog rata

  36. Ovo je desetogodišnji plod Vučićeve politike popuštanja dodvaranje zapadu i lažno tvrdi da neće priznati Kosovo ,kao što je lagao da je zabranio ElBEĐI paradu.

  37. He he he he. Koji optimisti, koja bre EU za 10 godina? Ma neće izdržati ni 10 meseci! Pocepaće ih zima samo tako! Bitka oko vakcina za Koronu neće biti ništa prema ovome što sledi!
    Živi bili pa videli

  38. Mi smo narod sankcionisan od nasih vlasti od 1989-e tako da svi koji nam prete sankcijama moraju shvatiti da mi neznamo da zivimo u uredjenoj zemlji.Smesni su

  39. Srbi jesce travu i kamenje ali nece priznati Kosovo. Ako treba opet pobedicemo NATO. Ziveli Rusija, Kina, Mongolija, Kazakistan, Uzbekistan, Tadzikistan, Turkmenistan i Afganistan. Mi smo nebeski narod i zemaljski zakoni ne vaze za nas

  40. Лепо је кад се људи сретну,па поразговарају.Договоре се као људи .Ништа лепше нема.
    И треба

  41. Mic po mic, za narednih 30 godina, nestace oni koji pamte devedesete, a mlade kosovo nece ni zanimati. Da li neko ocekuje da ce omladina 2050 godine zeleti da ostavi svoje kosti zarad kosova.

  42. Nemcima verovati ravno je samoubistvu, a i francuz ne zaostaje mnogo. Use i u svoje znanje i umeće.

Ostavite komentar


Politika

Koja je nova funkcija Vladanke Malović (SNS)? 10

Koja je nova funkcija Vladanke Malović (SNS)?

Vladanka Malović, šefica Informativne službe SNS, koja je sa zvaničnog naloga stranke na Tviteru u niz navrata prostački vređala opoziciju i novinare, danas će biti izabrana za predsednicu Nadzornog odbora JP Arena Beograd. Osim nje u to telo biće izabrana još dva člana, a za v.d. direktora biće ponovo izabran Goran Grbović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.