Plenković sutra na Kosovu 1Foto: EPA-EFE/JOHANNA GERON / POOL

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boraviće sutra u poseti Kosovu, gde će se sastati u Prištini s najvišim zvaničnicima, posetiti Hrvate u Janjevu i bazu Kfora u kojoj su pripadnici hrvatskog kontingenta mirovnih snaga, objavila je danas Vlada u Zagrebu.

Plenkovića će dočekati njegov kosovski kolega Albin Kurti, a predviđen je sastanak dvojice premijera, njihovih delegacija i privrednika, na kojem će učestvivati predstavnici Hrvatske privredne komore i komopanija Erikson Nikola Tesla i Končar Elektroindustrija, navodi se saopštenju koje objavlju zagrebački mediji.

Hrvatski premijer potom će se sastati s kosovskom predsednicom Vjosom Osmani-Sadriu koja ćePlenkoviću i direktoru Opšte bolnice „Dr Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručiti predsedničku medalju „Svete Terezije“.

Plenkovića će primiti i predsednik Skupštine Republike Kosova Glauk Konjufca.

Hrvatski premijer sastaće se kasnije i sa Hrvatima u Janjevu, posetiti crkvu svetog Nikole u društvu župnika Mateja Palića i predsednika Udruženja svetog Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića.

Zvaničnu posetu Kosovu hrvatski premijer završiće posetom KFOR Siti bazi i susretom s pripadnicima hrvatskog kontingenta.

U zvaničnoj delegaciji Hrvatske biće državni sekretar kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, poslanica u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj, direktor Opšte bolnice „Dr Josip Benčević“ Josip Samardžić i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Josip Glasnović, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari