Pobede naprednjaka na lokalnim izborima

Ostavite komentar


  1. Bila davno jedna emisija na TV Galaksija a zvala se "Zadnji voz za Čačak" a u njoj dva dobra drugara, jedan crnomanast a bucmast a drugi plavušast a mršav. Odu oni na većeru a onaj plavi naruči za klopu skoro sve sa menija a onaj crni mali prazan sendvič. Pita plavi crnog šta se dešava, što je naručio tako mizernu večeru a crni mu veli, ma pusti na dijeti sam. Koja ti je to dijeta po redu, pita opet plavi a crni mu veli da ni on ne zna. Kol““ko si im““o kila pre prve dijete, uporan je plavi a crni mu reče oko osamdeset. A kolk““ko kila imaš sad, ne odustaje plavi a crni mu veli oko stočeteres““. Nemo““ više da držiš te dijete ima nabiješ dvesta kila. Na ovu priču mnogo mi liče izbori u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Vučiću nemo““ više da raspisuješ te izbore ima nabiješ dvesta posto!

  2. Naravno da ce i u Bujanovcu i Presevu da pobede radikali, pardon nazadnjaci. Radikali glasaju radikalno i zato i raspisuju izbore tako cesto. Jos cemo se mi nagledati izbora i izbora samo sto necemo imati sta drugo da biramo osim NJIH. Quo Vadis Srbijo?!

  3. Celi dan, a evo i veče, provedoh u razmišljanju o tome – koje od ovih mesta, gde su, taze, održani izbori da odaberem za svoje novo mesto boravišta. Pretpostavljam da će tamo, već od sutra, početi da cvetaju ruže i da će ulicama, a bogami i sokacima, da teku med i mleko. K““o velim – čim se toliko predesdnik države zainteresovao oko tamošnjih lokalnih (seoskih) izbora nije to za džabe. Ne znam šta da odaberem, mada me nešto, ne znam zašto, vuče ka Popincima. Valjda što – neka mi ne zamere Popinčani (valjda se tako izgovara?), prvi put čujem za ovo selo ili je to, možda, zbog lepog imena. Odluka mora pasti brzo, jer će sigurno i drugi nagrnuti. Što je sigurno, sigurno!

  4. Ово се може поредити са режимима Тита и Чаушескуа, или сада са Северном Корејом. Власт замагљује свест. Искуства претходника не користе. Крај се може наслутити.

  5. Kako to da nikada u Srbiji nisu ostvarivani rezultati na izborima, kakve SNS ostvaruje danas? Tako je bilo u celoj Jugoslaviji pa i u Srbiji u vreme vladavine komunista.Zahvaljujuci AV-u, SNS-u sa "prilepcima i nesposobnoj i nesloznoj opoziciji Srbija polko ali sigurno priblizava JEDNOPARTIJSKOM sistemu.Kako se to zove u demokratskom svetu?Mislite o tome.

  6. Kakva država takav i predsednik. Da u državi postoji iko ko poštuje zakon teško da bi AV bio predsednik. A koliko ga on poštuje govori to što nije uradio prvu stvar koju je trebalo a to je da izađe iz partijskog rada (prepusti partiju nekom drugom, to je čak i "grobar" Toma uradio) a kamoli da se pojavljuje na plakatima lokalnih izbora. Znači kandidovao se za lokalnog poslanika? Ne, samo, po običaju, zloupotrebljava svoj položaj ili narodski rečeno, krši zakon. Kako onda da ga neko smatra predsednikom svih građana? Nikada nije bio i neće. I Čaušesku je imao ogromnu podršku građana na svim izborima, dok narodu nije puklo pa mu objasnili neke stvari.

  7. Očekivan trijumf SNS-a u ovim opštinama. Za razliku od prethodne vlasti predsednik Vučić obilazi mala mesta i pokazuje interesovanje za njih što rezultira ovako ubedljivim pobedama sa preko 65%!!!

  8. Ocigledan sunovrat integriteta i intelekta, poraz dostojanstva i pristajanje na ponizenje velikog dela nasih gradjana. Ne postoji bolji pokazatelj moralne degradacije od glasa za Vicica. Sa narodom koji u ovolikom procenti glasa za svog mucitelja nema mnogo nade. Kao da vlada kolektivna epidemija Stolkohomskog sindroma.

  9. Podigla se politicka svest gradjana, ljudi su svesni rezultata koji su postignuti, evidentno je da narod zivi bolje nego do sada, imamo cemu da se nadamo, to su sve faktori koji su doprineli odlicnom rezultatu SNS.

  10. Predsednice Pecinaca zaboravio si da si i predsednik Preseva! Zalosno je kada se hvalis pobedom u Pecincima dobijenom na najbrutalniji, najbezobrazniji i najprimitivniji nacin! Sto se tako nisi ponasao i u Presevu nego bi te tamo narod zacas naucio pameti!

  11. Карађока
    25. decembar 2017.

    Ово се може поредити са режимима Тита и Чаушескуа, или сада са Северном Корејом. Власт замагљује свест. Искуства претходника не користе. Крај се може наслутити.
    Nije aktuelna vlast kriva sto bezidejna i bahata opozicija gradjanima |Srbije nudi samo lazi i agresivnost.

  12. Pobeda je ubedljiva jer narod zna da ceni red, rad i disciplinu. Do uspeha se jedino tako može stići

  13. Pitanja za "karadjoku" i "jovana". 1938 iza Jugoslavije bila je samo Albanija. Pogledati sve parametre u odnosu na Evropu. Od 1990 smo u svakodnevnim komentarima rata i tranzicije. U kom je tom istorijskom razdoblju Srbija bila tako uspesna u odnosu na svet. Ovo sada, to smo mi. Drugo, na osnovu definicije Marksovog komunizma, da li je bilo gde u svetu bio komunizam. A kapitalizam je i u Angoli, Hondurasu, Bangladesu…Trajace ovakvo ili slicno stanje jos puno godina u Srbiji, Bosni, Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

  14. Ne znam je l““ vama, poštovani publikume, nešto govori ova naslovna (FoNet-ova) fotografija uz ovaj tekst? Nešto mi je ovaj ljudski dekor oko predsednika stranke preozbiljan, deluje pomalo smrknuto, zabrinjavajuće. Nema osmeha, radosti, zadovoljstva,…… na licima istih u momentu kada se objavljuju (sa najvišeg mesta) novi "istorijski rezultati" oličeni u ogromnim procentima u njihovu korist na lokalnim izborima u ovim selima i varošima. Izgleda mi kao da nisu zadovoljni,…… kao da su očekivali još veće procente. Ili, već, počinje da ih boli glava od toliko velikih rezultata – iskreno rečeno, nezabeleženih u "novijoj/bližoj srpskoj istoriji". Bog će ga znati!

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 10

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.