Završen ekološki protest u Beogradu, građani pevali „Rio Tinto – marš iz Srbije“

Obustave saobraćaja održane na više lokacija u Srbiji, po prvi put blokiran i granični prelaz kod Loznice

Ostavite komentar


  1. Jel neko video Djokovice na protestu? Zvali su Srbiju da im pomogne, nadajmo se da ce i oni pomoci Srbiji.

  2. Ko ne zna rad policije bolje da ne priča. Policija ima prava da legitimiše i da na terenu uzima podatke. Da li će ih zapisati olovkom, kao pre 20-30 ili više godina ili snimiti, što je primereno današnjem vremenu, svejedno je. Da li se fotografišete ili idete da vas crtaju? A, inače 2/3 policije nije uniformisano, ne zato što nemaju šta obući, već zato što su to operativci. Ako bi svi bili u uniformama, to bi bilo folklorno društvo za slikanje. Rad na terenu zahteva infiltraciju. Da li je policija u uniformi ili bez nje, ako ste ispravni, pošteni i kulturni poštedećete sebe neprijatnosti ili problema. Običan čovek ne pravi probleme, jer statistike pokazuju da su problematične osobe, višestruko privođeni ili procesuirani, a oni su najglasniji. Ovi novinari, ako su u problemu, a imaju opravdan razlog ne treba od toga da prave senzaciju, jer ako su „čisti“ i ako su se uobičajeno ponašali u komunikaciji, provera snimanjem može biti samo kontrolna koja ulazi u zapisnik sa terenskog rada. Ako postoje indikacije za nešto drugo policija će to navesti, a novinari bi tu informaciju dobili od dotičnih policajaca. Sa druge strane, ako se informacije o razlozima pregleda, pretresa ili privođenja ne saopštavaju, onda je u pitanju nešto poverljivo iako ne mora biti ozbiljno i takve se osobe privodena razgovor radi pojašnjenja stanja. Dakle, podržavajmo policajce i civilu, jer bez njih bili biste kao glineni golubovi.

  3. „Drvce(15. januara 2022. u 16.53) Jel neko video Djokovice na protestu? Zvali su Srbiju da im pomogne, nadajmo se da ce i oni pomoci Srbiji.“ Neće doći jer su saznali da su im opozicioni mediji zakuvali čorbu poslavši dokumentaciju i poludokumentaciju australijskoj vladi, australijskim i američkim medijima. Čekamo odobrenje da objavimo spisak dokumenata koji su poslati i ko je poimence slao. Čekamo odobrenje advokata da li da se objave imena dotičnih „kolaboracionista“ ili samo firme za koje rade.

  4. Nisu ljudi bre zainteresovani vise. Moras biti konkretan, ovako mozes da blokiras puteve jedno godinu dana. Ili iskresiraj milijardu Evra ili koliko vec treba i plati im odštetu.

  5. Meni se čini da su Ćuti rokovi za kalibraciju istekli, akordna stvar je da ga pod hitno izbaždare.

  6. Samo penzioneri da placaju ko strajkuje i ometa saobracj neka oni placaju ostetu

  7. Znaci,sledece subote 10000 ljudi.
    Ovo ne samo da ne zabrinjava vlast,nego ih zabavlja.
    Na kraju ce Vucic jedini imati korist od ove ujdurme.Da bi nesto zakuvali posle izbora opoziciji treba barem 20 posto glasova,a to je naucna fantastika.Izgleda da je bojkot bio bolja opcija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.