Mali: Budžet za narednu godinu obezbediće da Srbija po rastu BDP-a bude najbolja u Evropi

Ostavite komentar


  1. Nekome koje izgubio (ili nije ni imao) posao u 2020. godini, a u 2021. ga neće naći, strašno mnogo će značiti to što će Srbija po rastu BDP-a biti najbolja u Evropi. Na primer, moći će svakog jutra da rast BDP-a namaže na hleb. Ili da se u obuče rast BDP-a pre nego što izađe da traži posao, baš će mu dobro doći na ovo zimsko sve hladnije vreme!
    A ako ne drugo, bar će mu biti toplo oko srca što smo najbolji u Evropi, a naročito što smo bolji od Hrvata!

    1. Djelić i Tadić su Vas i Vašu porodicu i sve nas mnogo manje zadužili. Ali kao prosečnom SNSovcu vama je lepo dok „šef“ naručuje ćevape i muziku u kafani. U zoru kada dodje naplata „šef“ će biti daleko sa Vašim i našim parama a Vi, Vaša deca i unuci, i sva naša će ostati da plaćaju ceh.

  2. Ovde su kuće od čokolade, prozori su od marmelade i svako radi ono šta hoće….

  3. Dosta vise sa sirenjem pozitivnih a neosnovanih vesti koje se uvek odnose na buducnost a nikada ne ostvaruju jer se onda opet plasiraju nove lazi!

  4. Znači dobrobit se obezbeđuje donošenjem Budžeta, a ja mislio njegovim punjenjem. Ako je to ovako, zašto svoje probleme nismo svake godine rešavali Budžetom?

  5. A zasto Skupstina stalno poteze Djilasa koji vec osam godina nije na vlasti? To je cisti populizam SNS-a jer ako je nesto nezakonito sudstvo bi trebalo da se bave tim, ili?

    1. Kada to ne bi bio Djilas ,bio Marko ,Janko, drvo, kamen, mesec,sunce,kisa, oblak, vetar, znaci oni bi nasli bilo sta da trabunjaju sa namerom da zabavljaju publiku!

  6. Kada se kaže da će porasti minimalna zarada za 6.6% to znači da će doprinosi,penzisko i invalidsko osiguranje zajedno sa porezom porasti mnogo više.Kada se na to doda koliko je skočio porez na sve i svašta,tačno se vidi da je država sve skuplja i skuplja to jest da su zahvatanja iz džepa gradjana veća za više od 50% od kada vode državu.O zaduživanju i prodaji svega i svačega da ne pričamo.Kada penzioneri saberu,struju,vodu,smeće,tv pretplatu,registraciju vozila,drumarinu.drva,ugalj……videće da im je sve skuplje 10-15 %
    i da to treba da plate sa tih 5,9%

  7. Vodeća Evropska sila a 70% radno sposobnih bez posla.
    Jel mi živimo u istu državu ili ne???

  8. Zaduzis se enormno pa na sva usta vices kako imas najveci rast ikada. Pare ce morati da se vrate ali vec smo presli 30 milijardi i ne vidim tu nikakav uspeh jedino sto ce pare opet da ispare iz budzeta u sns dzepove.

  9. Koliko vremena će treba da političari shvate, pa i ministar „doktor“ Mali, da je narod sit njihovim bajkolažima i hvalospevima i više im ne veruje.. Srbija će biti šampion po najmanjem padu BDP 1,5% i to je tačno, ali narod pa i ministri troše pare, a ne procente, kao relativni pokazatelj. Naš BDP po glavi stanovnika, šampionski, je 7.207 $, a recimo u Nemačkoj, slabiji od našeg, kada bi se lagali, iznosi samo 51.760 $. Naš pad BDP je 1,5%, a nemački 8,4%, pa ko je šampion Srbija sa 7.099 $ po glavi stanovnika ili Nemačka sa 47.412 $ po glavi stanovnika?? Naše plate (prosek 500 evra) i penzije (prosek 236 evra), u EU plate su iznad 3.000 evra, naše plate su veće samo od onih u Ukrajini, Moldaviji, Albaniji i Makedoniji, a stoji da je pad našeg BDP najmanji u Evropi, ali i BDP po glavi stanovnika je među najnižim, ništa može da raste koliko god hoće, opet je ništa. Ekonomski kasnimo 60 do 100 godina od Evrope.. Drugim rečima, ništa manje raste od nešta, ostalo je samo laž, a mi ostajemo u Evropi ne tri već trideset godina beda i jada. Ruku.Dobro bi bilo da se Mali manje izlupava, sem ako to ni je otkrio u doktoratu, koji je poništen, na njegovu štetu i bruku

  10. Jel to nema više direktnih prenosa skupštine? Samo odložen snimak. Bruku i sramotu treba sakriti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.