Počeo četvrti sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima

Ostavite komentar


  1. Da se prihvate tri zahteva sa prvog sastanka i izbori u svim lokalnim samoupravama budu 2. juna. Sve drugo je mrcvarenje koje će dovesti do toga da građani neće biti voljni za izlazak na izbore.

  2. Nažalost svakim ovim sastankom raste fatamorgana demokratije i dijaloga u Srbiji i to jasno u korist mafije na vlasti koja zato ovo pozorište i organizuje. I sve će da razvlači do poslednjeg minuta dok u pozadini uveliko priprema sledeću pljačku stoleća, i što je najgore – istim sredstvima kao u decembru.

    Nikoga ne treba da iznenadi ako čak na sve pristanu. Ali nedelju dana pred izbore….

    Ovo je toliko bedno i providno da se pitam šta tu ozbiljno može da se očekuje: bez masovnih protesta, kojima je opozicija morala da fundira svoje zahteve ali na koje ovaj „narod“ nažalost izgleda da nije spreman, ništa se suštinski promeniti neće. A radikalno naZadna nacionalsocijalistička propaganda će biti sve gora i gora, ovi žive od strahova i tenzija, biće još više i batinaša-patriJota, a vi samo i dalje sedite kući, pijte kafu i želite se u četiri zida…

  3. Srbija je jedina tobože demokratska zemlja na ovoj planeti, u kojoj – kako kaže predsednik vlade u tehn.mandatu i ujedno (!) predsednik parlamenta (pravna država i Ustav, šta to beše…)
    – lokalni izbori ne smeju da se održe u istom danu u svim opštinama Srbije. U celom svetu se izbori održavaju u svim opštinama istovremeno, često istog dana i parlamentarni. Neverovatno je da ovaj protivustavni lik ovako brutalno „tumači“ Ustav, koji svakog dana gazi, zajedno sa „šefom“.
    I ceo narod ćuti. Pa ovako će nam uskoro biti još mnogo gore, bez brige!

    ps.
    14 карактеристика фашизма – Лоренс Брит (Lawrence Britt, „Fascism, Anyone?“)

    1. Непрекидно наглашавање нације
    2. Омаловажавање индивидуе и људских права
    3. Идентификација тзв. „непријатеља“, „издајица“ у циљу мобилизације маса
    4. Превласт војске/милитаризам
    5. Осиони сексизам и мизогинија
    6. Контрола медија, цензура
    7. Опсесија „националном безбедношћу“
    8. Тесна повезаност религије и власти
    9. Заштита интереса компанија
    10. Синдикати су под притиском, контролисани или елиминисани
    11. Омаловажавање интелектуалаца и уметника и подметање „издаје“
    12. Опсесија осветом и кажњавањем
    13. Неспутана корупција
    14. Намештени избори

  4. Ko ove što sede plaća. Priča,priča…i tako unedogled. Ja odem u pijacu ,u prodavnicu u mesnicu. Samo se krstim kolike cene. Ljudi misle post je,a baba veliki vernik.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.