Počeo četvrti sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predstavnici vlasti, parlamentarne opozicije i civilnog sektora otpočeli su četvrti sastanak o preporukama kancelarije ODIHR o izmeni izbornih uslova u prostorijama Narodne skupštine.

Kako prenosi N1, na satsanka su stigli Ivica Dačić (SPS), predstavnici Crte, nema predstavnika stranih ambasada kao na prethodnom sastanku, nema koalicije NADA. Od predstavnika Srbije protiv nasilja, na sastanak su došli Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Zdravko Ponoš, Zoran Lutovac, Radomir Lazović, Biljana Đorđević i Borislav Novaković.

Ekološki ustanak i koalicija NADA, kako je najavljeno, neće prisustvovati ni današnjem sastanku.

Predstavnici opozicije su prošli sastanak napustili, nakon čega ih je predsednica parlamenta Ana Brnabić pozvala da joj proslede svoje zahteve i preporuke.

Predstavnici opozicije predsednici Skupštine uputili su predlog o izmenama i doopunama Ustvanog zakona u kom se predlaže da se lokalni i beogradski izbori održe istovremeno, na jesen.

Brnabić je na ovaj zahtev odgovorila u ponedeljak i njihove predloge odbila rekavši da su izmene ustavnog zakona koje traži opozicija protivustavne i da izbori ne mogu biti održani u jednom danu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari