Inicijativa mladih za ljudska prava ocenila je danas povodom sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Momčila Krajišnika da je očigledno reč o početku kampanje za predsedničke izbore, na kojima će Nikolić kandidovati ratnohuškaиku politiku.

Posle dešavanja koja su pratila obeležavanje Dana Republike Srpske, koja su vrhunac revizije istorije i negiranja zločina, Nikolić ide korak dalje i sastaje se sa Krajišnikom, koji je osuрen za ratne zločine kao jedan od političkih lidera bosanskih Srba u ratu, upozorava Inicijativa.

Od Vlade Srbije Inicijativa očekuje da se jasno ogradi od politike predsednika Nikolića i da učini dodatne napore da bi odnosi, „ozbiljno narušeni sumanutom politikom Dodika i Nikolića“ počeli da se popravljaju.

U saopštenju se podseća da je Krajišnik učestvovao i u prošloj predizbornoj kampanji, promovišući svoju knjigu u organizaciji Samostalnog DSS, koji je na izborima nastupio na listi Srpske napredne stranke.

Inicijativa je tada prekinula promociju u Domu omladine Beograda, smatrajući da je nedopustivo da se u javnom gradskom prostoru, koji je namenjen mladima, veličaju ratni zločini. Inicijativa očekuje od svih političkih stranaka i pojedinaca koji će za nekoliko meseci učestvovati u izbornoj trci sa Nikolićem da se jasno odrede prema politici ratova, zločina i ideje Velike Srbije, koju simbolizuju Nikolić i Krajišnik, i da uvere celokupnu javnost da će odlučno raskinuti sa nacionalističkom politikom ukoliko doрu na mesto šefa države, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari