Podneta krivična prijava zbog govora mržnje gradonačelnika Zaječara 1Foto: Screenshot/Glas-zajecara.com

Nakon pisanja readakcije portala Glas-zajecara.com kojim je ukazano na kreiranje atmosfere linča od strane gradonačelnika Zaječara i njegovih pristalica, usledila je reakcija.

U svom prepoznatljivom maniru, uvredljivom, zlonamernom i sugestivnom, o kome je portal Glas-zajecara već pisao pre nekoliko meseci OVDE, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, je iako u uvijenoj formi, ipak više nego jasno i nedvosmisleno, izneo uvrede i pretnje na račun njihovog kolege Miljka Stojanovića.

Smatrajući da je govor mržnje gradonačelnika prevršio svaku meru, kao i da je objavom o „lovu zeca“ upućen poziv na linč kolege, nakon konsultacija i razgovora redakcija je došla do zaključka da je neophodno da se nadležnim organima skrene pažnja na ponašanje i atmosferu linča koja je stvorena.

U tom smislu novinar Miljko Stojanović danas je podneo prijavu Policijskoj upravi u Zaječaru, kako bi se zaštitio i kako bi nadležnim organima skrenuo pažnju na atmosferu linča koja je stvorena, kao i na lica koja su tome najviše doprinela.

Portal Glas-zajecara.com pozvao je nadležne organe da nepristrasno, u skladu sa zakonima postupe po podnetoj prijavi.

„Retardirana veverica“, „ćelavi berebek“, „smrda umišljenović“, „uštirkanko“, „preskakač kozlića“, „šipkoljubac“, „krmoglava lepotica“ uvrede koje su po svojoj prirodi krajnje zlonamerne, formulisane u cilju izazivanja podsmeha od strane šire javnosti. Takvim uvredama u proteklim mesecima gradonačelnik se koristi, bez pardona, kako bi omalovažio svakoga ko se drzne da ima vlastito mišljenje, drugačije od onoga koje on zastupa, navodi se u tekstu objavljenom na portalu Glas-zajecara.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari