Pokrajina dodelila priznanja: Među dobitnicima i oni koji su nagradili Igora Mirovića za zbirku pesama 1foto: Igor Mirović / Instagram

Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja izabrala je dobitnike nagrada iz oblasti privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava. Zanimljivo je da su pokrajinsku nagradu dobili i oni koji su nedavno i sami nagradili pokrajinskog premijera Igora Mirovića za njegovu zbirku pesama.

Prizanje AP Vojvodine u oblasti kulture „Ferenc Feher“ dobilo je Udruženje „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, čiji je direktor Radovan Vlahović pre nekoliko dana kao član žirija dodelio nagradu „Despotica Angelina Branković“ Igoru Miroviću za knjigu pesama „Svetlo u svetioniku“.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerski“ dobila je kompanija „Gebi“, proizvodno-trgovinsko društvo sa ograničenom odgovornošću iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Đorđe Natošević“ dodeljeno je Gimnaziji „Veljko Petrović“ iz Sombora.

Dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavica“ je atletičarka Adriana Vilagoš.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomić“ dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivaču Edukativnog centra „Poletarac“ u Bačkoj Palanci.

Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine dr Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica je Pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek“.

Pokrajinsku nagradu „Mihajlo Pupin“ dobio je operski pevač Željko Lučić.

Jednoglasna odluka žirija

Nagrada „Despotica Angelina Branković“ se dodeljuje na osnovu konkursa koji je raspisao Banatski kulturni centar. Žiri su činili; prof. dr Zoran Đerić, predsednik, Perica Milutin, pesnik i prethodni dobitnik ove nagrade i Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra. Žiri je jednoglasno doneo odluku da nagradi knjigu pesama Igora Mirovića. Premijera Vojvodine su za nagradu predložili izdavači Zoran Kolundžija (Prometej) i Zoran Gutović (Pravoslavna reč), te književnici prof. dr Sava Damjanov, Franja Petrinović i Nenad Šaponja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari