Pokrajinska vlada: Đilas i Pajtić su razorili zdravstveni sistem Vojvodine 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Pokrajinska vlada odbacila je danas kao „neistinite, tendenciozne i zlonamerne insinuacije“ Stranke slobode i pravde (SSP) o navodnoj stranačkoj podeljenosti i o Kliničkom centru Vojvodine kao partijskom plenu Srpske napredne stranke (SNS).

„Dovoljno je podsetiti na to kako je KCV izgledao 2016. godine i ranije kada su o njemu brinuli Bojan Pajtić, Dragan Đilas i drugi funkcioneri tada jedinstvene Demokratske stranke, a danas podeljene u najmanje deset stranaka. Za kratko vreme, nakon njihovog političkog kraha, potpuno je obnovljeno 11 klinika, priprema se rekonstrukcija tri klinike, radovi na novom delu Kliničkog centra napreduju, povećane su zarade zaposlenih i nabavljena najsavremenija oprema koja je bila samo san u vreme demokrata i njihovih derivata“, navedeno je u saopštenju.

Pokrajinski premijer Igor Mirović je prekjuče optužio Skupštinu Vojvodine da je na sednici održanoj 30. novembra ove godine usvojila nezakonitu i nestatutarnu odluku kojom su preuzeta osnivačka prava nad KCV-om.

„Odluka je doneta sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu KCV-a da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima“, naveo je Mirović u saopštenju.

On je time potvrdio pisanje pojedinih medija da je u posebno opremljenom delu Klinike za infektivne bolesti neko omogućio lečenje pojedinim pacijentima, iako se od novembra svi pacijenti oboleli od kovida leče isključivo u novoj kovid bolnici na Mišeluku kraj Novog Sada.

Najavio je da će od Skupštine Vojvodine zatražiti povlačenje te odluke.

Mediji su ranije spekulisali da je Igor Mirović podneo ostavku na mesto pokrajinskog premijera, što je on demantovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari