Pokret Jedan od pet miliona demantuje da učestvuje u Nadzornom telu za praćenje medija 1Ilustracija Foto: Fejsbuk/ Protiv diktature Beč (Arhiva)

Pokret Jedan od pet miliona demantovao je danas navode Ministarstva kulture i informisanja da učestvuje u radu Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Ministarstvo kulture i informisanja juče je saopštilo da je za člana tog tela imenovan Rade Veljanovski i to kao predstavnik više opozicionih stranaka, uključujući i pokret Jedan od pet miliona.

„Pokret Jedan od pet miliona nema predstavnika u tzv. Privremenom nadzornom telu za praćenje medija, niti će učestvovati u bilo kakvom ‘telu’ koje služi kao paravan Srpskoj naprednoj stranci za dalje sluđivanje naroda, a i opozicije“, naveo je predsednik Izvršnog odbora pokreta Stefan Pavlović.

Komentarišući imenovanje predsednice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivere Zekić za člana tela koje će pratiti medije tokom izborne kampanje, Pavlović je ocenio da je tokom njenog mandata na čelu REM-a „većina elektronskih medija postala moralna kaljuga i sredstvo najprljavije propagande“.

„To je ista ona Zekić, Vučićeva i Dačićeva drugarica još od ’90-ih, koja svaku režimsku propagandu pravda javnim interesom, a obezglavljene leševe i zaklane ljude na nacionalnim frekvencijama edukativnim materijalom. Takvu kreaturu, koju najbolje oslikava Koraks u svojim karikaturama, Jedan od pet miliona može samo da odvede pred sudiju, a nikako pored nje da sedi“, dodao je Pavlović.

Konstitutivna sednica Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje održana je juče u Skupštini Srbije, a za kopredsedavajuće tela izabrani su Olivera Zekić i Rade Veljanovski.

Formiranje tog tela predviđeno je sporazumom o unapređenju izbornih uslova koje su krajem oktobra potpisali predstavnici vlasti i opozicionih stranaka koje nisu prihvatile strano posredovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari