Pokret obnove Kraljevine Srbije: Prvo vodovodna mreža pa onda stadion od 400 miliona evra 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića pozvao je danas Vladu Srbije i nadležne državne organe da prvo izgrade kanalizacionu i vodovodnu mrežu u Beogradu, pa da tek onda razmišljaju o izgradnji nacionalnog stadiona od preko 400 miliona evra.

„U vreme velike krize u svetu i nerešenih elementarnih komunalnih problema, ne sme biti prioritet izgradnja stadiona vrednog čak 420 miliona evra. Svaka veća kiša koja padne u Beogradu jasno pokaže da se godinama nije ulagalo u osnovnu kanalizacionu infrastukturu“, naveo je Mihailović u pisanoj izjavi.

On je dodao da nisu protiv izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona, ali da smatraju da to ne može biti prioritet dok Beograd „pliva u vodi i fekalijama posle svake veće kiše“.

„Potpuno neracionalna i nedomaćinska je odluka da se iz budžeta izdvoji toliki novac za stadion u vreme kada ne znamo hoćemo li imati dovoljno novca za energente na zimu“, rekao je Mihailović i dodao da insistiranje na tom projektu budu sumnju da se radi o nekim drugim motivima, a ne interesima građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.