Pokret slobodnih građana postao je punopravni član Saveza liberala i demokrata Evrope 1Foto FoNet/ Milica Vučković

Pokret slobodnih građana postao je punopravni član Saveza liberala i demokrata Evrope (ALDE) na današnjem sastanku Saveta tog saveza  održanom u Bratislavi. Nakon dužeg perioda Srbija ponovo ima svog predstavnika u ovoj porodici evropskih stranaka, saopštio je PSG.

“Pokret slobodnih građana je uspešno odolevao narastajućem populizmu i nacionalizmu koji prete da unište sve demokratske tekovine koje su decenijama unazad izgrađivane. Nije lako braniti vrednosti liberalne demokratije u Srbiji, ali bez obzira na sve izazove nećemo odustati od borbe za slobodnu, tolerantnu i pristojnu Srbiju.” rekao je Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik, nakon sastanka ALDE Saveta u Bratislavi, saopštava PSG.

Grbović je dodao da je želja PSG da Srbija živi u miru sa svojim susedima, ali i sama sa sobom, da prevaziđemo sve sukobe i podele iz prošlosti i da stvorimo okruženje u kom će se svaki pojedinac osećati sigurno i poštovano, bez obzira na njegova lična svojstva.

“Današnjom odlukom Saveta ALDE su naši napori prepoznati i podržani i to će nam predstavljati veliki podstrek u budućnosti. Izuzetno je značajno to što je PSG svojim delovanjem pokazao da postoje političke organizacije u Srbiji koje su sposobne da vode politiku budućnosti i saradnje, ali i to što sa druge strane imamo pouzdane partnere koji takvu politiku i njene nosioce iskreno uvažavaju,” zaključio je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari