Pavle Grbović "Zvezda u usponu" evropske liberalne politike po izboru ALDE 1

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) dobitnik je ovogodišnje nagrade „Rising Star“ (Zvezda u usponu) na kongresu Asocijacije liberala i demokrata Evope (ALDE) koje okuplja 70 stranaka iz 44 zemlje Evrope, koji se održava od 2. do 4. juna u Dablinu, navodi se na sajtu PSG-a.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović prepoznat je od Evropskog liberalnog foruma, koji formalno dodeljuje ovu nagradu, kao mladi političar koji donosi promenu na liberalnom političkom nebu Evrope. „Pavle Grbović je mladi lider koji u Srbiji promoviše ideje zajedništva, liberalizma i slobode, koje svi zajedno delimo, i jedan je od najglasnijih promotera ulaska ove zemlje u Evropsku uniju“, rekao je prilikom dodele nagrade Dan-Aria Sukuri, predsednik mladih ALDE, navodi se na sajtu ovog pokreta.

Predsednik PSG se zahvalio na dodeljenoj nagradi i istakao da se nada da će opravdati očekivanja koja ovakav naziv nagrade pred njega postavlja.

„Danas je teže nego ikada biti liberal u Srbiji i ponosan sam na to što je Pokret slobodnih građana prva takva organizacija koja će nakon dužeg vremena imati zastupnike te politike Narodnoj Skupštini. Ova nagrada je potvrda ispravnosti našeg dosadašnjeg rada i veliki podstrek da istrajemo u nameri da u naše društvo implementiramo vrednosti liberalne demokratije jer upravo one čine svet boljim i pravednijim mestom za život“ rekao je Grbović.

Nagradu je umesto njega preuzeo član Predsedništva PSG Natan Albahari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari