Pokret Srbija centar sutra održava prvu izbornu skupštnu: Kandidat za predsednika Zdravko Ponoš 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret „Srbija centar-Srce“ održaće u nedelju prvu izbornu skupštinu pokreta na kojoj će više od 200 delegata birati članove rukovodstva i usvojiti program i ostala dokumenta.

Kandidat za predsednika i prema očekivanjima novi-stari lider biće Zdravko Ponoš. Pokret će imati pet potpredsednika, a u javnosti se pominju dva kandidata za tu funkciju ekonomista i bivši ambasador Srbije u Kuvajtu Mihajlo Brkić i socilog Slobodan Cvejić, javnosti više poznat kao bivši član REM.

Prema našim saznanjima, jedna od članica Predsedništva trebalo bi da bude Tijana Perić, saradnica Instituta za političke studije u Beogradu, a kandidat za sekretara je advokat Stefan Janjić.

Kako nam je rečeno, program se sastoji od 20 poglavlja na kojem su radili brojni profesori i naučnici iz pokreta i van njega, a na ekonomskom delu programskih rešenja radili su, stručnjaci iz dijaspore.

Izborna skupština biće održana hotelu “Srbija” u Ustaničkoj ulici 127c u Beogradu, nakon koje je predviđen svečani deo na kojem će biti predstavljeni potpredsednici, predsednik i program pokreta. Nakon toga za delegate, goste i predstavnike medija predviđen je koktel.
Pokret „Srbija centar-Srce“ osnovan je u julu ove godine, a njegov osnivač, Zdravko Ponoš je tom prilikom, između ostalog, rekao da je njihova misija skidanje SNS s vlasti i uspostavljanje Srbije kao normlane države.

Naveo je da ih je ideja takve Srbije okupila i da su kroz formu pokreta osnovali organizaciju pod imenom Srbija centar, skraćeno SRCE, kao i da samo ime opredeljuje lociranje na političkom spektru.

„Zalažemo se za ulazak Srbije u EU, za saradnju opozicije i da različitosti budu povod za dijalog, a ne podele i sukobe“, poručio je Ponoš.

On je naveo da su u SRCE, pored ostalog, ušli profesori Medicinskog fakulteta Dragan Delić i Petar Bulat, 10 bivših ambasadora, istoričar Bojan Dimitrijević, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Slobodan Cvejić i biznismen Zoran Drakulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari