Pokret za preokret: Nema slobode bez medijske slobode, Novi Sad u kandžama naprednjaka 1Janko Veselinović Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović danas je, na Dan oslobođenja Novog Sada, poručio da se za slobodu mora boriti svakog dana i da oni koji je ograničavaju moraju da ogovaraju.

„Nema slobodne države, pa ni slobodnog grada, bez slobodnih tužilaštva i sudova“, rekao je Veselinović na konferenciji za novinare ispred Radio-televizije Vojvodine, preneo je Pokret.

„Zapitajmo se da li smo mi slobodini i da li je Novi Sad sasvim slobodan grad i da li je Srbija slobodna zemlja. Čini mi se da nije“, rekao je Veselinović.

On je upitao da li je slobodan grad onaj grad na čijim trgovima se skupljaju potpise da se oslobodi ubica Zorana Đinđića, kojim upravlja građevinska mafija, u kome se uništava kulturno nasleđe i grad u kome je za posao u javnom ili nekom drugom preduzeću potrebna članska karta SNS.

Veselinović je pitao i da li je slobodan grad u kome sve medije kontroliše jedna stranka, dodavši da nema slobode bez medijskih sloboda.

Predsednica Mladih PZP Saška Radujkov je rekla da je „Novi Sad otet i nalazi se u kandžama naprednjačke vlasti“ i da je  RTV „jedan od primera neslobode“.

„Mi smo ovde zato što hoćemo da Novi Sad bude slobodan, a jedan od uslova za to su i slobodni mediji. Ja verujem da će Novosađani uspeti da se izbore da Novi Sad dobije vlast koja poštuje sve ljude koji žive u njemu i slobodu i prava građana“, istakla je Radujkov.

Delegacija PZP je danas položila cveće na Spomen obeležje oslobodiocima Novog Sada na Novom groblju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Pokret za preokret: Nema slobode bez medijske slobode, Novi Sad u kandžama naprednjaka”

  1. Kakva medijska sloboda. Pa Djilas nece nigde da ide gde nema njegovih novinara. Pa to razni novinari kazu koji su ga zvali,a on uporno odbija. I onda kaze da nema prostora na nacionalnim frekvencijama. Pa on tamo i ne zna sta bi pricao.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.