POKS-a podneo krivične prijave zbog pretnji smrću zbog Dražine ulice u Kragujevcu 1Foto: Pressek

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) podneo je danas krivične prijave protiv dvojice građana koji su preko društvnih mreža i u direktnoj komunikaciji uputili pretnje smrću zameniku predsednika POKS-a Mirku Čikirizu i književniku i istoričaru Vladimiru Đorđeviću, članu Gradskog odbora POKS-a zbog predloga da Draža Mihailović dobije ulicu u Kragujevcu.

„Neokomunisti su ovoga puta otišli korak dalje i uputili nam direktne pretnje smrću kao da Drugi svetski rat nije završen“ navodi se u saopštenju POKS-a u Kragujevcu.

„Zbog ovih pretnji POKS očekuje hitnu reakciju policije i tužilaštva , kao dokaz da živimo u pravnoj državi koja ne dozvoljava ovakve varvarske istupe i govor mržnje i gradjanima garantuje bezbednost, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je u krugovima „ naslednika zločinačkog komunističkog režima odjeknula kao bomba“ odluka Skupštine Grada Kragujevca da se dodeli ulica „slavnom generalu i prvom antifašističkom borcu u Evropi i Drugom svetskom ratu“ Dragoljubu Mihailoviću.

„Već danima zbog ove legitimne i legalne odluke trpimo napade od različitih političkih stranaka i pojedinaca, a najnovije pretnje su nešto preko čega država ne sme da predje“, saopštio je POKS.

Dodaje se da takve pojave „pokazuju koliko smo blizu cilja da ispravimo istorijsku nepravdu i da se naš narod seti ko su mu bili pravi heroji, ali i koliko smo daleko od nacionalnog pomirenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari