POKS danas dobio jednog predsednika, a sutra će i drugog 1foto: DSS/POKS Stara Pazova

Žika Gojković ponovo je danas izabran za predsednika POKS-a, međutim u ovoj stranci se održavaju dve paralelne izborne skupštine, druga je zakazana za sutra 3. januara. Jedni druge ne priznaju, saopštenja za medije izdaju naizmenično, a u njima najavljuju i krivične prijave za falsifikovanje i lažno prijavljivanje. Portal Direktno blizak Stranci slobode i pravde piše da uzrok sukoba nije jasan budući da su obe struje naslonjene na vlast.

U tekstu na portalu Direktno navodi se sledeće:

„Danas se u Topoli odžava Izborna Skupština dela POKS-a okupljenog oko bivšeg predsednika stranke i člana odbora direktora Telekom MTEL-a Žike Gojkovića i Mirka Čikiriza, pomoćnika gradonačelnika Kragujevca i člana Skupštine fonda Inex Interexport.

Sutra se u Beogradu održava izborna Skupština drugog dela POKS-a okupljenog oko funkcionera naprednjačke vlasti Novog Sada i člana UO Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Vladimira Jelića koji je na svoju stranu privukao Vojislava Mihailovića, gradonačelnika Beograda iz vremena čuvene vlasti Srpskog pokreta obnove (SPO) i čoveka koji se kandidovao za predsednika države 2000.godine u pokušaju da spreči pobedu Koštunice nad Slobodanom Miloševićem.

Nikome nije zapravo jasno zašto je došlo do raspada POKS-a jer su predstavnici i jedne i druge struje na Vučićevom kazanu. I jedni i drugi su na državnim funkcijama, a imaju zadatak da u javnosti glume opoziciju ne bi li prevarili makar mali deo opozicionih birača da glasajući za POKS zapravo glasaju za Vučića.

Ono što je posebno zanimljivo je da je DSS Miloša Jovanovića, koji se takođe predstavlja kao opozicija, u koaliciji sa POKS-om koji je na svim nivoima u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem. Nije teško proceniti na čijoj bi strani bili odbornici POKS-a ako bi posle trećeg aprila ušli u Skupštinu grada Beograda“, zaključuje portal.

POKS i DSS su na izborima 2020. uspeli odvojeno da uđu u više lokalnih parlamenata (DSS je nastupala pod nazivom Metla), ali ne i da preskoče prag za Narodnu skupštinu. Potom je napravljena koalicija POKS-DSS pod nazivom NADA (Nacionalna demokratska alternativa) koja već mesecima vodi kampanju za predsedničke izbore u aprilu, sa Milošem Jovanovićem kao predsedničkim kandidatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari