POKS: Enklave na Kosovu su protiv francusko-nemačkog sporazuma 1foto: Informativna služba POKS-a

Potpredsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Nenad Tomašević izjavio je da u razgovorima sa Srbima iz najugroženijih enklava na Kosovu nijedan nije bio za potpisivanje nemačko – francuskog predloga sporazuma, „jer oni vrlo dobro znaju da je to kraj njihovog opstanka na tim prostorima“, saopštila je danas ta partija.

Država nije učinila gotovo ništa da zadrži srpsko stanovništvo na Kosovu, a naročito Metohiji. Prihvatanjem sramnog ultimatuma EU o predaji Kosova Albancima, budućnost Srba bila bi zapečaćena, istakao je Tomašević i pozvao državne zvaničnike da odbace „sramni ultimatum“ i kao glavni prioritet u budućem radu postave pomoć Srbima gde su najugroženiji.

On je upozorio da je Vladi Srbije važniji nacionalni stadion koji će koštati 500 miliona evra ove godine, nego pomoć Srbima da ostanu u enklavama na Kosovu, jer bi im za taj novac bili rešeni mnogi problemi.

Delegacija POKS, među kojima su bili i poslanici, obišla je Kosovsku Mitrovicu, Veliku Hoču, Štrpce i Kosovsku Vitinu gde je održana i izborna skupština tog odbora i izabrano novo rukovodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari