POKS: Kristofer Hil daje veštačko disanje Vučiću 1foto FoNet Božidar Petrović

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva ambasadora SAD Kristofera Hila da se javno izjasni da li je potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma Srbije i tzv. „Republike Kosovo“ i dalje cilj SAD i EU ili posle toga i formalno priznanje.

„Nebrojeno puta su najviši zvaničnici SAD i EU, uključujući i ambasadora Hila ponovili da će prihvatanje, a zatim i potpisivanje de jure priznanja tzv. „Republike Kosovo“ kroz pravno obavezujući sporazum dve strane biti kraj pregovaračkog procesa i da bez toga Srbija neće ući u EU. Svi vrlo dobro znamo da će nakon toga uslediti zahtev i za formalno priznanje tzv. Republike Kosovo“, naveo je predsednik POKS Vojislav Mihailović u saopštenju.

Kako je dodao, „Hilova izjava da Ohridski sporazum ne podrazumeva priznavanje nezavisnosti „Kosova“ je davanje veštačkog disanja politički mrtvoj iluziji patriotizma SNS u koji njegovi štićenici iz vlasti i dalje besramno ubeđuju srpski narodu. Normalizacija odnosa koju Hil nalaže je zapravo konstantno činjenje ustupaka Albancima u cilju potvrđivanja nezavisnosti koje je dovelo do toga da 30 odsto Srba privremeno ili trajno napusti Kosovo i Metohiju od prošle godine“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari