POKS: Najavaljena rezolucija UN o Srebrenici novi diplomatski poraz vlasti SNS 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da su najavljena Rezolucija UN o Srebrenici i mogući prijem Кosova u Savet Evrope najteži porazi Srbije, zahvaljujući pogrešnoj politici vlasti koja se vodi već 12 godina.

„Potpuno je jasno da je vlast svojom politikom ‘ljubljenja skuta’ zapadu već dvanaest godina dovela Srbiju i Republiku Srpsku u vrlo težak položaj da nemaju ni jednog ozbiljnog saveznika, ni zaštitnika na evropskom, ni na svetskom nivou koji bi takve inicijative kao što su Rezolucija o Srebrenici sasekli u korenu. Umesto da se neguje savezništvo sa zemljama koje ne priznaju nezavisnost lažne države Кosovo, vlast se opredelila da nam oslonac budu zemlje koje priznaju secesiju naše južne pokrajine“, izjavio je predsednik POКS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

Istakao je da je vlast za strateškog partnera odabrala Francusku i čini ogromne ekonomske ustupke zemlji koja je glavni agitator kako je naveo „Rezolucije UN koja Srbe proglašava genocidnim narodom i koautor plana kojim se Srbiji otima Кosovo i Metohija“.

„Potpisivati u ovakvoj situaciji sa tom zemljom ugovore vredne milijarde evra o kupovini aviona i gradnji nuklearnih elektrana i metroa je najbolja slika promašenosti spoljne i svake druge politike od strane vlasti SNS“, dodao je Mihailović.

Postupak Nemačke, da bude formalno predlagač rezolucije UN o Srebrenici, POKS je ocenio ne samo licemernim, nego podlim i nečovečnim, ističući da je upravo ta zemlja kriva za genocid u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari