POKS: Nova vlada da otvori pitanje obnove Kraljevine Srbije 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je novoizabranu Vladu Srbije da otvori javnu raspravu o promeni oblika vladavine i državnog uređenja Srbije, odnosno o obnovi monarhije.

Narodni poslanik i predsednik POKS Vojislav Mihailović ponovio je da su glavne osobine svih država koje su monarhije u Evropi stabilnost i ugled, pa smatra da bi obnovom kraljevine i Srbija vrlo brzo stekla takav imidž u svetu.

„Osim toga dobili bismo neophodno jedinstvo oko ključnih nacionalnih interesa, jer kralj ne pripada ni jednoj stranci, niti polaže bilo kome račune unutra ili spolja, osim narodu“, izjavio je Mihailović.

On je dodao da Republiku Srbiju sada svrstavaju u društvo sa Republikom Albanijom, Republikom Severnom Makedonijom, Republikom Bosnom i Hercegovinom, ali da Srbija nije bila i nikada neće biti ista kao te države.

„Mi imamo državnost 1200 godina i naše mesto je u društvu drugih kraljevina, Norveške, Švedske, Danske, Ujedinjenog Kraljevstva, Španije, Belgije, Holandije“, dodao je Mihailović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari