POKS: Predlog izmene Zakona o radu, nepušačima duži godišnji odmor

Ostavite komentar


  1. POKS hoće da narod izdržava još jednu porodicu lezilebovića čiji su pretci upropastili Srbiju. Ne samo upropastili, nego su i najveće kukavice. U prvom ratu pobegli u Grčku i čekali da neko drugi oslobodi njihovu zemlju, a u drugom isto, samo što je destinacija za njihov odmor bila Engleska.
    Da li mislite da će oni da jedu paštete i suv leb? A tek oni koji će da se sjate oko dvora i u njega.

    1. Siguran sam da bi nas kraljevska porodica koštala manje nego predsednik sa svim pratećim ljudima. Uz to, kod izbora predsednika postoji veliki rizik da dođe neki Toma Nikolić (iako, nisam protivnik, mada nisam ni za ovu vlast). Kraljevske porodice su ipak obrazovanije. Da ne pričam o njihovim vezama sa drugim kraljevski porodicama po evropi.

  2. Hoce li onda bubreznim bolesnicima koji cesto idu u toalet da vrse nuzdu, odmor biti skracen, jer manje rade od zdravih? Mozda dijabeticarima, jer trose radno vreme na obrok vise od zdravih, pa manje rade?

    1. Koliko znam, pušenje cigara nije bolest, već stvar izbora. Naravno, ne možeš povećati doprinose za zdravstveno takvim radnicima, jer mnogi od nas na drugi način štete svom zdravlju, pa jednostavno nije moguće, a nije ni isplativo izmeriti ko koliko šteti. Ali zato je lako izračunati koliko pušači manje rade od nepušača, jer ovi ispuše po 10 cigara od po 5-10 minuta. Ovaj predlog je fenomenalan. Svakako, ne misli se na pušače, već na one koji puše tokom radnog vremena. Ako neki pušač može da izdrži da ne puši, a da pritom najnormalnije obavlja svoj posao, i on će dobiti odmor.

  3. Da li to diskriminacija? Ima li ko pametan da mi odgovori pošto vlast to odavno nije?

    1. Kakve to veze ima sa ovim?! Pa i ja plaćam akcize na gorivo, pa ne očekujem da zbog toga radim 1h manje nego ovi koji nemaju auto.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.