POKS: Temeljni ugovor između SPC i Vlade Crne Gore smiriće tenzije među građanima 1foto: FoNet/Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića pozdravlja usvajanje i primenu Temeljnog ugovora između SPC i Vlade Crne Gore i smatra da će time biti otklonjene glavne prepreke za uspostavljanje političke stabilnosti kao i građanskog i nacionalnog pomirenja na koje se u Crnoj Gori čeka punih osam decenija.

„Dobro je što je usvojen Temeljni ugovor jer je to prvi korak u povratku kolektivnih prava Srba u Crnoj Gori koji su izbačeni iz ustava i čiji jezik se preimenuje i nasilno izbacuje iz upotrebe. Srbi trpe razne vidove diskriminacije,među kojima je i sprečavanje zapošljavanje u državnoj upravi, oduzima im se pravo na dvojno državljanstvo i učešće u izvršnoj vlasti iako čine trećinu stanovnika Crne Gore. Ovaj ugovor je prvi pozitivan signal da se stvari mogu menjati na bolje“–izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

„Potpisivanje i primena Temeljnog ugovora u velikoj meri će pokrenuti proces uspostavljanja pune državne saradnje bratskih država Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Ta integracija je važnija za srpski narod od neprirodnih i višestruko štetnih političko-pravnih integracija u Evropsku uniju i Otvoreni Balkan“– dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari