POKS traži od Stanića da vrati mandat stranci 1Foto: Fonet (Arhiva)

Glasovi na beogradskim izborima praktično još nsu ni prebrojani, a član Pokreta obnove kraljevine Srbije Vuk Stanić saopštio je da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić.

Time je praktično najavio podršku listi koalicije okupljenoj oko SNS i mogućnost stvaranja većine u gradskoj skupštini. POKS traži od njega da vrati odbornički mandat.

U saopštenju Stanić navodi da će samostalno odlučiti koga će podržati za gradonačelnika Beograda, bez obzira na izjave političkih lidera i eventualne njihove dogovore.

„U politiku sam ušao sa ciljem da sačuvamo našu otadžbinu, da naši potomci budu ponosni na nju kao i na nas, a na šta nas obavezuje zavet naših slavnih predaka. Za Skupštinu grada Beograda sam se kandidovao upravo vođen tim principima, i sa željom da kao učesnik u ratu 1999. godine pomognem i popravim položaj ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih heroja u ratovima 1990 – 1999 godine“, navodi se u saopštenju Vuka Stanića.

Odmah nakon njegovog saopštenja usledilo je i saopštenje POKS-a Vojislava Mihailovića.

Iz Pokreta za obnovu kraljevine Srbije poručuju da dele stav Stanića da neće da glasa za kandidate Marinike Tepić, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića i da razumeju njegovo nezadovoljstvo.

“Nama se čini da su njegovi motivi da u Skupštini grada nastupa kao samostalni odbornik, a ne stranke koja ga je izabrala, sasvim drugačiji. Nadamo se da grešimo, ali vreme će sve pokazati. Zato pozivamo gospodina Stanića da još jednom razmisli o svojoj odluci da bude samostalni odbornik i upozoravamo, ako o ključnim kadrovskim pitanjima bude glasao suprotno stavu organa stranke, da će odmah biti isključen iz stranke i biće pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi za oduzimanje odborničkog mandata”, navodi se u saopštenju POKS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari