Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš poručio je danas da je razlika između njega i funkcionera Srpske napredne stranke Petra Petkovića u tome što ne govori neistine i ne vređa političke protivnike.

U nastavku polemike sa Petkovićem, Miljuš je konstatovao da to vide svi koji su pročitali šta su rekli, ali da je važno da kaže da nikada nije pozivao, ni pretio ubistvom nikom, dok „neki drugi sa kojima je Petković danas blizak jesu“.

Ne učestvujem u prikupljanju političkih poena na temi Kosova. Da hoću time da se bavim, mogao bih da kažem da je rezultat Petkovićevog angažmana to što je, kako Vučić kaže, Srbija saterana u ćošak, istakao je Miljuš.

Kako je naglasio, zbog toga je SSP izašla sa konkretnim predlogom koji podrazumeva konsenzus na nivou parlamentarnih stranaka, ali i SANU, SPC, akademske zajednice i nevladinog sektora, pri čemu su okviri za taj konsenzus definisani Ustavom i opredeljenošću za mir i dijalog o svim otvorenim pitanjima osim o priznanju Kosova.

Ne znam šta Petković ne želi od ovoga. Svakom dobronamernom čoveku je jasno da bi za Srbiju bilo dobro da Skupština donese okvir za razgovor sa Prištinom na bazi najšireg društvenog konsenzusa. NJega je nemoguće napraviti u atmosferi lažnih optužbi i uvreda koji kreira i Petković, zaključio je Miljuš.

Polemika naprednjaka i funkcionera SSP: Ko je tajkun, a ko patriota 1
Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petkovića je, povodom autorskog teksta funkcionera Stranke slobode i pravde Branka Miljuša, rekao da je on eksponent „tajkunskog režima“ Dragana Đilasa i neprolazna bruka i sramota svih pristojnih građana Srbije, posebno Srba sa Kosova.

U odgovoru Petkovića, koji su preneli tabloidi, poručio je da „njihovo nakaradno i skandalozno rukovođenje Srbijom, koju su doveli do ruba egzistencije, građani pamte kao najveću političku pošast, zbog čega su ih i poslali na smetlište političkog života“.

Prema njegovoj oceni, napad Miljuša na Aleksandra Vučića i Srpsku listu samo su jalovi pokušaj da skrenu pažnju naroda sa „svoje bezidejne politike, u kojoj je poželjno pozivati na likvidaciju sina i brata predsednika države, ali nije dozvoljeno argumentovano suočiti bivši režim sa svim nepočinstvima i zlodelima“.

Zato im i smeta Srpska lista, koju napadaju po uzoru na (Aljbina) Kurtija, jer predstavlja bedem odbrane srpskih nacionalnih interesa i nema sumnje da bi radije instalirali Prištini lojale Srbe, ali im to nikada neće poći za rukom. Zbog čega Miljuš i njegove gazde Đilas, (Boris) Tadić, (Vuk) Jeremić nisu svoja „rešenja“ sprovodili dok su bili na vlasti, nego sada prosipaju naknadnu pamet, a tada su na tacni Prištini predavali nezavisno Kosovo, zapitao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari