Policija Kosova demantuje navode o maltretiranju dvoje maloletnika iz Zvečana 1Foto: RTK (arhiva)

Policija Kosova odbacila je večeras navode Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju da su njeni pripadnici tukli dvoje maloletnika koji su se vozili motorima-kvadovima u selu Žitkovce u opštini Zvečan.

Kako je navedeno u saopštenju, patrole policije koje su bile na službenom dežurstvu na putu Izvor-Banjska, naišle su na dva četvorotočkaša (motocikla) u kojima se vozilo pet osoba.

„Jedan motocikl sa dve osobe je nastavio da izbegava policijski znak za zaustavljanje i pobegao planinskim putem, dok je drugi nastavio u drugom pravcu na neodgovarajućem terenu, i negde oko 150 metara od magistralnog puta, policija je naišla na (taj) motocikl i dve osobe“, navela je u saopštenju kosovska policija.

U saopštenju se dalje dodaje da su na udaljenosti od oko 350 metara, drugi policijski službenici naišli na treću osobu koja je pobegla peške, a na toj lokaciji pojavila se i žena koja je izjavila da je majka dve osobe koje je policija privela.

Nakon provere i obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene, navedeno je u saopštenju.

„Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Izjave da je policija tukla dve osobe nisu istinite“, dodala je u saopštenju kosovska policija.

Kosovska policija je takođe saopštila da u skladu sa službenim dužnostima rešava svaku moguću žalbu koja je upućena KP i takođe o njoj obaveštava Policijski inspektorat Kosova (IPK).

Kosovska policija će nastaviti da obaveštava javnost zvaničnim informacijama o svim događajima i istovremeno poziva medije na dalju saradnju, zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu večeras u Žitkovcu kraj Zvečana pretukli dvoje dece, brata i sestru K.R. (15) i D.R. (17).

U saopštenju se navodi da su oni prisilno zaustavljeni dok su vozili kvad, kada su ih pripadnici Rosu „maltretirali, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli“.

Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Кosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari