Politička "razjašnjavanja" preko muftije Dudića 1Foto: IZ u Srbiji

„Pozovi Facebook“ za političke optužbe i odbrane. To je postalo moderno u sve žešćim „razjašnjavanjima“ nekadašnjih bliskih saradnika.

Iz prepoznatljivih „rukopisa“ naslućuju se nova približavanja i udaljavanja.

Aktuelna meta je glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić. Prvo ga je, jedan lokalni portal, nazivajući ga „malim Dudom“ optužio da je „pao u naručje Vučiću“, kada je polagan kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice. Sada su se na njega obrušili na društvenim mrežama jer je „bio na iftaru sa narko dilerima“,

Muftija Dudić je bio na iftaru (obrokom koji se završava dnevni post), koji je za ambasadore islamskih zemalja priredio novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac.

U odbranu vrhovnog poglavara IZ u Srbiji, stao je njegov nekadašnji blizak saradnik i potpredsednik novoformiranog Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Admir Muaratović.

On je na svom Fejsbuk profilu, optužio narodnog poslanika i potpredsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Tutina, Zaima Redžepovića, da je „nalogodavac napada na muftiju Dudića“.

„Kadrovi Zaima Redžepovića udaraju na muftiju Dudića, zato što su ga označili kao glavnu prepreku za koaliciju u Tutinu sa onima koji su razbijali IZ (SDA Sandžaka –p.a). Da li sam ili po nečijem nalogu, Zaim Redžepović je izdao nalog svojim pristalicama da preko društvenih mreža vode prljavu kampanju protiv muftije Dudića“ – napisao je Muratović.

Politička "razjašnjavanja" preko muftije Dudića 2
Foto: BOSS

„Primetio je“, da za razliku od uftara u Konzulatu Turske, onom kod novopazarskog gradonačelnika nisu prisustvovali predstavnici IZ Srbije, koju naziva „paraverskom tvorevinom“.

Neko će morati, napisao je Muratović, da objasni zašto su objavu pristalica SPP o muftijinom iftaru sa ambasadorima islamskih zemalja, lajkovala i dvojica visokih funkcionera te partije, a narodni poslanik zašto je „11 njegovih kadrova napustilo Viber grupu IO SPP Tutin“.

Nekadašnji bivši saradnici u SPP svojim oštrim međusobnim optužbama i prozivkama, oglašavanjem na društvenim mrežama i saopštenjima, intenziviraju prisustvo u javnosti, pokušavajući da u svoje redove „prevedu“ nezadovoljnike sa više strana. Tvrdi se, da se muftija Dudić, polako približava političkoj opciji na čijem čelu je Rasim Ljajić.

Nema informacija iz Tutina da li je blizu koalicija između SDA Sandžaka i SPP.

Potpredsednik SPP Redžepović je prošle nedelje rekao da čekaju odluku partijske centrale, kojoj će tutinsko povereništvo morati da se povinuje.

Danasov izvor iz te opštine tvrdi da se tamošnji odbor SPP podelio na dve struje. Tvrdo krilo, koje predvodi nekoliko biznismena, ne pristaje na koaliciju, „a ne bi pristao ni muftija Zukorlić da je živ“, jer SDA ima „neoprostiv greh zbog učestvovanja u razbijanju IZ u Srbiji pre 15 godina“. Drugu, „mekšu“ stranu, koja je za koalicioni sporazum, predvodi narodni poslanik Redžepović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari