Ponoš: Ako podržavate ovu vlast, vi podržavate nezavisno Kosovo 1foto FoNet Milica Vučković

Kandidat za poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“ Zdravko Ponoš ocenio je večeras da oni koji podržavaju vlast Srpske napredne stranke (SNS), podržavaju nezavisno Kosovo, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „okačio kosovsku nezavisnost za evropski put Srbije“.

„On se složio sa tim. Više niko ne priča o dijalogu. Sada se priča samo o implementaciji. Oni obmanjuju narod. Ne možete da budete protiv tog plana, a da budete za Aleksandra Vučića i ovu vlast. Ako podržavate ovu vlast, vi podržavate nezavisno Kosovo. To vam je u kompletu“, rekao je Ponoš u emisiji „Reč na reč“ na RTS-u.

Evropski savet će, prema njegovim rečima, za nekoliko dana doneti zaključke kojima će naložiti Evropskoj komisiji da izmeni Poglavlje 35 za Srbiju i da implementacija Briselskog i Ohridskog sporazuma postane sastavni deo toga.

„Želim da podsetim da je to nešto što je slavodobitno saopštio Aleksandar Vučić nakon usaglašavanja Ohridskog sporazuma kada je rekao da je to napredak. On je uspeo neverovatnu stvar, i to je najveći dokaz sunovrata spoljne politike – a to je da nas zaglavi i na evropskom putu i da odgurne Kosovo dalje od nas jer te dve stvari vezao“, kazao je Ponoš.

Kandidat za poslanika liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Vladimir Orlić, odgovarajući Ponošu, ocenio je da upravo predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ govore da je nezavisnost Kosova „na stolu“.

„To govore ovi isti koji govore da je Srbija kriva za to što su joj 1999. godine izvršili agresiju i ubijali ljude, i otimali zemlju. Isti kažu da za Kurtijeve zločine nije kriv Kurti, nego Vučić“, ocenio je Orlić.

On je naveo da se „jedino Aleksandar Vučić bori za srpski narod i na Kosovu i Metohiji i bilo gde drugo“, kao i da se Vučić „suprotstavlja i tom Kurtiju i njegovim stranim mentorima“.

Nosilac liste „Nada za Srbiju – Koalicija NADA“ Miloš Jovanović ocenio je da se teritorijalna celovitost Srbije ne može braniti ako se prihvata francusko-nemački sporazum „kojim se implicitno priznaje secesija naše južne pokrajine“.

„Aleksandar Vučić ga je prihvatio, uveo u pregovarački okvir, što je protivustavno i protivdržavno“, kazao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari