zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da od svih građana Srbije zavisi da li će inspektori koji su razotkrili plantažu marihuane Jovanjica, Slobodan Milenković i Dušan Mitić, biti heroji i simboli jednog vremena i primer novim generacijama policajaca ili „Don Kihoti koji su se borili uzalud“

Ponoš je za TV Nova S, komentarišući najavu novih koraka opozicije u Skupštini Srbije, rekao da način kako sad funkcioniše džavni parlament ne daje osnova da se to smatra pravim parlamentom.

„To je mesto gde se uvodi u delovodne knjige i udara pečat na odluke koje je već doneo Aleksandar Vučić, to je mesto koje služi za ponižavanje opozicije za stažiranje pitomaca SNS akademije pre odlaska na državnu funkciju u neko ministrastvo, ambasadu ili u rijaliti“, rekao je Ponoš.

On je, prema saopštenju stranke, rekao da opoziciji ne preostaje ništa drugo osim alternativnog delovanja.

“Ako ne rade institucije – onda se formiraju paralelne koje će da rade, onda se traže izbori da bi institucije profunkcionisale. Srbija Centar daje punu podršku opozicionim parlamentarnim strankama u tom delovanju. Opozicija mora da zahteva pre svega parlamentarne izbore jer problemi sa kojima se suočava država nisu lokalni, već se tiču svih građana i mogu se rešavati sa republičkog nivoa“, naglasio je Ponoš.

On je, s obzirom da vlast odbacuje ideju prelazne tehničke vlade, ocenio kako opoziciji ostaje mogućnost da se dogovori da na izbore ide u najširem frontu da bi u oročenom vremenskom roku pospremila stanje u zemlji i raspisala regularne izbore.

“Ako nema spremnosti ili snage za to, onda je optimalno da se na izbore ide u kolonama koje imaju dobru sinergiju u obezbeđuju kumulativno dobar rezutat opozicije”, rekao je ponoš.

Na pitanje o potpisanoj deklaraciji o zajedničkom delovanju sa strankom Zajedno, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, Ponoš je objasnio da je to plod dobre saradnje koja već postoji i da su otvoreni da se tu priključe i ostale proevropske stranke koje su spremen na način međusobne komunikacije koji je uspostavljen u postojećem formatu, navodi u saopštenju SRCE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari