Ponoš: U Srbiji već vlada medijski mrak, izmene zakona bile zamišljene da stanje bude još mračnije 1Zdravko Ponoš/Foto: N. Kovačević

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas, govoreći o izmenama medijskih zakona, da u Srbiji već vlada „medijski mrak“, a da su izmene zakona bile zamišljene „da stanje bude još mračnije“.

„Srbija ima majstora za medijski mrak koji se proslavio i u prvom pojavljivanju. Sada imamo Vučića po drugi put medju Srbima i ide mu još bolje u zamračivanju medija. On je dosta naučio u svom pojavljivanju i sada je još bolji u zamračivanju. Mi nismo naučili dovoljno i zato nam se on ponovo dešava“, rekao je Ponoš na tribini u Kraljevu.

Kako je prenela stranka SRCE u saopštenju, Ponoš je naveo da su se, dok je trenutni predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio ministar informisanja (1998-2000), dešavala „gušenja i gašenja medija, progon i ubistva novinara“.

„Danas imamo otimanje kablovskih operatera, lokalnih medija, zastrašivanje i progon novinara“, naveo je Ponoš.

Prema njegovim rečima, vlast je podelila medije na režimske i slobodne i svojim predstavnicima „ne dozvoljava da gostuju nigde osim na režimskim medijima“.

„Time deli i antagonizira Srbiju i neguje kulturu nasilja. Kroz takvu polarizaciju pokušava da pokaže da nije moguć dijalog među različitim političkim opcijama“, ocenio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari