zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je danas da rezolucija Evropskog parlamenta neće biti muzika za uši vlasti, jer taj izveštaj neće biti obojen ružičastim bojama.

Vidimo promenu klime u Evropi prema ovom režimu i veoma je važno da se ruinira strana podrška Vučiću, ali na nama je veći deo posla i kroz institucije i na ulici, rekao je Ponoš gostujući na televiziji N1.

On je istakao da će Skupština i sada dobrim biti delom zarobljena većinom koju ima vlast, ali je ukazao da je opozicija mnogo jača nego što je bila u prethodnom sazivu.

Vučić se do sada ponašao u skladu sa pozicijom guvernera stranog kapitala ovde. Sada se on vidi kao lokalni upravnik u radnom logoru, a slike kako se on ponaša prema radnoj snazi dospevaju u svetsku javnost i to ne čini saradnju s njim popularnom u Evropi, kazao je Ponoš.

Prema njegovim rečima, opozicija će iskoristiti prostor i poverenje da opravda mandate koje je dobila od građana da se bori za drugačiju Srbiju.

Nećemo se ponašati kao đaci u klupi. U prethodnom sazivu je Vladimir Orlić zloupotrebljavao svoju poziciju do neverovatnih razmera, a u ovom opozicija to neće dozvoliti. Postoje načini parlamentarne borbe koje možemo da vidimo i u drugim zemljama i nešto od toga ćemo iskorstiti, rekao je Ponoš.

On je podsetio na to da opozicija ne očekuje od Ustavnog suda da reaguje na žalbe povodom izborne krađe, ali da je bilo važno da se ogoli i ta institucija i da se pokaže građanima da su samo jedan od instrumenata vlasti.

Govoreći o beogradskim izborima, Ponoš je naveo da ih je vlast pokrala, ali je uprkos tome izgubila, jer nema većinu i zato sada dokupljuju mandate, iako ne postoji modalitet po kome bi mogli legitimno da formiraju vlast u glavnom gradu.

Na pitanje da li koalicija Srbija protiv nasilja planira saradnju sa koalicijom Nada, Ponoš je rekao da je važno da postoji dobra komunikacija i volja za saradnjom u borbi za demokratsku Srbiju.

Verujem da možemo da uspostavimo funkcionalnu saradnju, kako u parlamentu, tako i u borbi za ponavljanje beogradskih izbora, kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari