Ponoš: Vučić se kocka sa Kosovom koje je porodični nakit 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da je najveći fijasko vlast Srpske napredne stranke doživela na temi Kosova, gde je politika koju vodi presednik Aleksandar Vučić dovela državu u ćorsokak.

To je kao da je neko ukrao porodični nakit i otišao sa njim da se kocka i kad ga je izgubio pravda se i kaže da ga nije uzeo on, nego stariji brat, i da ga nije izgubio na kocki, negu su mu ga mangupi oteli, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora SRCA u Titelu.

Ponoš je istakao da je ucenjen Vučić, a ne Srbija, i da sada on napada one koji to građanima predstavljaju na pravi način, dodavši da Srbija evropskim predlogom za Kosovo ne dobija ništa osim Vučićevog ostanka na vlasti, kako bi implementirao sporazum, i rudarenja litijuma.

„Odustajanje Vlade od litijuma je farsa, jer Vučić kao šef države putuje tajno da pregovara o litijumu. On se nekompetentno meša u sve i rezultati njegovih odluka su porazni, a trebalo bi samo jednu stvar da radi dobro – da poštuje Ustav“, poručio je Ponoš.

Prema njegovim rečima, glavni razlog napada vlasti na taj pokret je evidentan trend rasta podrške građana, a drugi razlog je skretanje fokusa sa teme Kosova, jer su u „nezahvalnoj situaciji i znaju i sami da rade nečasnu rabotu“.

Za predsednika odbora pokreta SRCA u Titelu izabran je Srbislav Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari