Ponovo skinuta pa postavljena srpska nacionalna zastava na Zvečanskoj tvrđavi 1Foto: Čitaoci KoSSev portala

Na Zvečanskoj tvrđavi večeras je ponovo postavljena srpska zastava, nakon što su je zasad nepoznata lica opet uklonila kasno popodne, objavio je portal Kossev.

U policiji je rečeno da ne znaju ko ju je sklonio, pošto im „nije stigla ni prijava“.

Na samom mestu, gde se na metalnom postolju godinama već postavlja srpska nacionalna trobojka, navodno su vidljiva oštećenja, nastala najverovatnije bušilicom, što upućuje na to da se ovog puta pokušavalo skinuti postolje.

Informaciju su potvrdili meštani Zvečana, koji su postavili novu zastavu, i koji su poslali portalu Kossev fotografije.

Za sada nije poznato vreme kada je uklonjena, kao ni ko je počinilac.

Zamenik komandira Kosovske policije Veton Eljšani izjavio je da je policija upoznata sa slučajem, ali da ne postoji osnov za pokretanje istrage.

KoSSev portal večeras ovu sliku na licu mesta nije potvrdio, s obzirom da naša ekipa nije bila na terenu.

Za sada nije poznato vreme kada je zastava uklonjena, kao ni ko je počinilac.

Ipak, kako nam javljaju čitaoci koji su se danas šetali ovom stazom ka tvrđavi, primetili su njima nepoznato lice u farmericama, teget duksu sa sivim kačketom i u sivim patikama. Muškarac je nosio ranac na leđima, svedoče prolaznici, koji su se u tom trenutku našli na licu mesta. Uz muškarca je takođe bio pas pasmine Staford.

Oni upravo za ovo lice pretpostavljaju da je navodno uklonio zastavu.

Takođe tvrde da ovog muškarca do sada nisu primetili.

Razlog za sumnju jeste i vreme i maršruta njegovog kretanja. On je navodno, manje od 10 minuta nakon što su meštani primetili da se zastava ne vijori sa tvrđave, primećen kako se spušta stazom.

Očevici, štaviše, navode da je ovo lice u blizini raskrsnice puta koji vodi ka tvrđavi – kod prodavnice u selu na malom Zvečanu, čekalo nekoliko takođe nepoznatih lica. Osobe su, međusobno navodno komunicirale na albanskom jeziku.

Ovaj muškarac je kasnije usnimljen

Grupa meštana nam je kazala da su slučaj prijavili policiji, i da očekuju njihovu reakciju.

Kako nam je kazao zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljšani, policija je upoznata sa slučajem, ali da ne postoji osnov za pokretanje istrage.

Podsetimo, u pitanju je zastava koja je u poslednjih par meseci u više navrata bila skinuta, da bi ubrzo potom bila i vraćena.

Policija do sada nije vodila istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari