Popov: Šef diplomatije preti susedima "praznom puškom"

* Burazer: Moguć nastavak zabrinjavajućih trendova
Stručnjaci za region o porukama ministra Dačića koje su izazvale burna reagovanja u Makedoniji

Ostavite komentar


  1. Neverovatno je kako se ovaj Popov pravi "mutav", smatrajući da je demagogija i neprincipijelnost vrhunac demokratije, kako to shvataju okolne državolike tvporevine, posebno kada je Srbija u pitanju?! "Krajnje neprimerena, nediplomatska i gruba izjava"?! A da li je ta izjava opravdana i tačna to uopšte ne dodiruje ovog gospodina?! On o odluci Makedonije da prizna nezavisnost takozvane države kao i da glasa za njeno članstvo u UN i UNESCO uopšte nema dilema?! Koliko ja znam u mom selu se i odnosi medju komšijama baziraju na reciprocitetu a, u medjunarodnim odnosima, to je osnov bilo kakvih odnosa. Zar Makedonoija i Crna Gora, zaista misle da postupaju ispravno kada podržavaju teritorijalnu dezintegraciju Srbije? Da li su ovi ljudi svesni da će se to SUTRADAN dogoditi i njima? A onda?! Nemojte braćo Srbi da priznate nasilno otcepljenje makedonske teritorije, zar ne? I šta bi trebao Dačić da izjavi kako bi to bilo "diplomatski"? Samo vi priznavajte, rovarite i šamarajte, mi ćemo vam večito okretati drugi obraz? Ovo nije neprincipijelnost ovo je bezobrazluk gospodo. Mogli su barem da odćute jer su svesni da su na nečiji pritisak ili pretnju morali da se ponašaju suprotno svojim interesima i da Srbiji gurnu prst u otvorenu ranu. Shvatili bismo. Mi ne pretimo "praznom puškom" gospodine Popov?! Ne pretimo "puškom" uopšte. Barem ja tako nisam doživeo izjavu gospodina Dačića. Mi se pozivamo na pravo reciprociteta i ništa drugo. A država koja nije spremna niti može da uspostavi reciprocitet ne treba ni da postoji. Kako vi nama, tako ćemo i mi vama, "braćo" Makedonci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.