Popović: Direktor BVK ume samo da skuplja glasove za stranku, ali ne i da reši problem kišne kanalizacije 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS

Šefica Odborničke grupe „Ujedinjeni“ u Skupštini grada Mila Popović ocenila je danas da direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije (BVK) Strahinja Danilović ume da skuplja samo „glasove za vladajuću stranku“, a ne ume da napravi plan kako da se reši problem kišne kanalizacije.

„Beogradske ulice su bile reke i gejziri zbog nedovoljnog ulaganja u održavanje i razvoj sistema kišne kanalizacije i nestručnog vodjenja grada. Betoniranje zelenila, izgradnja bez prave nezavisne stručne analize uticaja na sisteme poput vodovoda, kanalizacije za upotrebljene vode i sistema za kanalisanje kišnice, loše rekonstrukcije ulica, šuts u odvodima. Sve to uzima svoj danak“, navela je Popović.

Ona je dodala da je rešenje u povećanju zelenih površina, boljem održavanju kišne kanalizacije, građenju retenzija za sprečavanje poplava i profesionalnoj upravi komunalnih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari