Popović: Podrška Rusije po pitanju Kosova

Ostavite komentar


  1. Obratite pažnju na ovaj nonsens,besmislicu,apsurd…(kako hoćete) : Ministar za inovacije i tehnološki razvoj(i gubljenje vremena) Nenad Popović i zamenik predsednika nekakvog Odbora za spoljne poslove saveta rf Klimov,izdaju saopštenja u vezi Kosova i Ukrajinske Pravoslavne Crkve,a što Popoviću uopšte nije u opisu radnog mesta! Da li je on ministar spoljnih poslova ili nečeg drugog?Šta je njegov resor? Ovde je,izgleda,običaj da svako radi tuđ posao i ne meša se u svoj,da ne bi pogrešio !

  2. @Popović: Za Rusiju je prihvatljivo svako rešenje po pitanju Kosova koje je prihvatljivo za srpski nsrod? Gde Vi vidite srpski narod u donošenju rešenja za KiM – kada to pitanje isključivo rešavaa Aleksandar Vučić diktaturom i cenzurom!!!??? Zato Vučić 6. god sakriva Briselski sporazum – neće da ga dostavi Narodnoj skupštini na debatu-raspravu – da se vlasi (Srbi) ne dosete“ da je Kosovo izdao i predao albanskim muslimanima!!!

    1. Briselski sporazum, moj čovane, ne može da bude objavljan jer i ne postoji. To je usmeni sprazum koji nikoga pravno ne obavezuje. Zato se i ide na sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum čije bi zaključenje i ispunjenje u stvari predstavljalo priznanje. Mi smo Kosovo faktički priznali samim tim što naš predsednik pregovara s njihovim predsednikom, ali to faktičko priznanje bez formalnog nije dovoljno ni za EU ni za UN. To je jasno svakome osim nama, mada se i mi prema Kosovu praktično odnosimo kao i svi ostali, tj. kao da je priznato. Ono jeste da je u principu moguće ali ne i realno da se sve to ignoriše. Svaki iz svojih razloga pregovarači nas zapravo zamajavaju. A što se mene tiče, mislim da bi manje štete imali kad bismo smo se pogodili oko iseljenja nego oko izosztanke.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.