Popović: Potrebni ozbiljni državnici za kompromisno rešenje Kosova

Ostavite komentar


  1. Živite samo jedan dan kao interno raseljena lice, a, takvih je oko 250.000 Srba i Roma i samo jedan sat provedite na mom KiM i mojoj Peći u gradu iz koga nas nisu isterali ni Otomani, ni Čarnojevići, ni balisti ni komunisti već Milošević koji se inatio pre svega sa narodima i nacionalni manjinama ex YU a posle sa celim svetom.
    Neka vam kaže Koštunica kada je prisustvovao Božićnom bdenju u pećkoj patrijaršiji kako se osećao.
    Za dvadeset godina niko od proteranih Srba i Roma nije se vratio.
    Zar im je dvadeset godina trebalo da shvate da Albanci mogu Srbima na KiM činiti šta im je drago, a da ih niko ne Prekorim već upozorava Srbiju da granice R. Kosovo štiti NATO i da ćemo proći gore nego 199.god.
    Kakav ustav Srbije i kakvi bakrači jel’ smo mogli mahanjem ustavom da sprečimo lagano krunjenje Srbije i jačanje kosovske nezavisnosti… Jel ja mogu mahanjem ustavom Srbije da ostvarim svoja prava jednako kao svaki građanin Srbije.
    Oduvek je bilo: „Bolje vrabac u ruci nego golub na grani“ a vraćanje četri opštine severno od reke Ibar (Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić) kao ZSO u punom opsegu za preostalih 6 opština i Gore, zatim eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha nije malo i za takav dogovor se slažu svi međunarodni faktori od NATO alijanse (koja čak tvrdi da Albanci iz Preševa i Bujanovca nemaju pravo da se pripojen Kosovu jer je OVPBM 1999. god. digao krvavi ustanak koji smo upravo uz pomoć NATO ugušili) do Austriskog Vicekancelara.

    1. Miodrag sta ce Srbi dobiti u R.Kosovo tako i Albanci iz Presevsko dolinu ce da dobiju reciprocitet.
      Ja zovem sve Srbe koji nemaju krvave ruke da se vrate u R.Kosove i ostvare sve svoje prava sa Srbima iz Kosove moguce dociti do dogovara ali ne sa Beogradom koji igra sa sudbinom srpksog naroda u Kosovu .
      Problem je Srbija i Beograd nisu problem Srbi iz Kosove .
      U Severnu Mitrovice vlada potpunu bezakonja zato je svedocio i pokojni Olivier Ivanovic.
      Ako si u Pec ljudi kao ti nama su.potrebni ako nisi vrati se i dobrodosa si moj sugradjane iz Republike Kosova

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.