Popović (SSP): Svako ko bude glasao za izbor Aleksandra Šapića za gradonačelnika upisaće se u istoriju beščašća 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas pred početak sednice Skupštine Beograda da je ovo „finale izborne krađe i prevare i da će se svako ko bude glasao za izbor Aleksandra Šapića za gradonačelnika upisati u istoriju beščašća“.

Popović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada rekla da je 2. juna bilo izbornih mahinacija, da je izlašlo oko 208.000 ljudi manje nago u decembru 2023. godine, da su ubacili tri do pet odsto glasačkih listića i da to znači da 70 odsto građana Beograda ne podržava „sulude ideje“ vlasti, kao ni rušenje Generalštaba i Sajma.

„Svi koji ovde danas sede treba da znaju da je ovakvo stanje u kojem vladaju preko krađe glasova neodrživo i da će vrlo brzo doći do novih izbora koji će se održati po pravilima OEBS i zahtevima opozicije“, rekla je Popović.

Ona je ukazala da se Šapićev šef kabineta tereti za nuđenje mita kompaniji Kent kart, a da se njegova druga saradnica sumnjiči za proneveru novca za projekte za vršnjačko nasilje.

Upitana o daljem delovanju, budući da nemaju odbornike u Skupštini Beograda, Popović je rekla da kada su počeli nisu bili deo Skupštine grada, a da su na svojoj koži osetili da kada su u Skupštini grada ne mogu mnogo toga da promene.

Poverenik za Beograd stranke SRCE Boško Šindić rekao je da su izbori 2. juna bili farsa i da je njihova odluka o neučestvovanju bila ispravna i misli da je to sada jasno i delu opozicije koja je izašla na izbore.

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić kroz prodaju Generalštaba Džaredu Kušneru ulaže u kampanju predsedničkog kandidata u Americi Donalda Trampa i da kada je to radio prošli put Srbija je dobila Vašingtonski sporazum, a da će sada dobiti nešto još gore.

Šindić je rekao da ova vlast nema podršku građana i da očekuje „vruću političku jesen“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari