Popović za Deklaraciju o očuvanju srpske nacije

Ostavite komentar


  1. Baš me zanima kako će se deklaracijom očuvati nacija. Hoće li ta deklaracija promeniti činjenicu da većina mladih odlazi ili želi da ode iz zemlje.Hoće li promeniti činjnicu da smo jedna od najstarijih nacija na svetu(naravno po proseku godina).Šta znači deklaracija o očuvanju nacije. Proglas ne rešava problem nego program

  2. Postoji li razlika između diskursa svi Srbi u jednoj državi, i diskursa; svi Srbi oko jednog programa? Tj."okupljanje Srba oko jednog programa koji ne ugrožava nikoga, ali nas učvršćuje i čuva"?

  3. Lepo nas je udesio Memorandum SANU ciji inicijator je bioMilosevic. Ovo ce biti repriza .posle Deklaracije : krenuce secesija Vojvodine ….koju ce cuvati istim metodama kao KIM sa istim rezultati…..// Ko nemisli da umre pod jarmom over politicke Mafije da sto pre emigrira.inace ce zavrsiti sa penzijom od 100 eura u siromastvu

  4. To kako nas Vučić spasava vidimo… ima da nestanemo. Toliko i o toj deklaraciji zbog toga što je on umešan. Neka on ode da živi u Brisel ili Vašington, a mi ćemo ovo rešiti.

  5. Jeli moze neko da mi objasni kako su to Srbi u Crnoj Gori ugrozeni kada ih je na popisu posle II sv rata tamo bilo manje od 2%, do raspada SFRJ nikada vise od 9% a sada ih ima skoro 30%? Jeli to porastao natalitet Srba u CG ili su to isti ljudi koji se politicki menjaju? Takodje, kako kada odem u CG da prepoznam medju njima Srbina , a posebno ko od njuh govori Srpski jezik? Nije preterano jasno kako da u CG nijedna druga nacija nije ugrozena osim Srba, cak i sve druge nacije dele vlast, mada cinjenica jeste da su Srbi jedini glasali protiv crnogorski drzavnosti i ostali verni tim partijjama i danas a one istim ideologijama. Za kraj, tamo sam cula dva rodjena brata da se razlicito izasnjavaju. Pa, sada onom Srbinu Beograd treba da bude mentor. Vracamo li se mi u 90-te ili ne odustajemo od tih godina?

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 10

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.